Naisten hajuaistista saatiin uutta tietoa

07.11.2014 10:37 - Senni Loikala

Naiset ja miehet todella haistavat maailman erilailla, selviää tuoreesta tutkimuksesta.

"Mikä täällä haisee?", on kysymys, jonka kuulee aina silloin tällöin. Monet saattavat olla sitä mieltä, että kyseinen lause tulee useammin naisten suusta. Se voi pitää paikkansa, sillä tuoreen brasilialaistutkimuksen mukaan naisilla todella on huomattavasti miehiä parempi hajuaisti.

Naisia on siunattu miehiä paljon tarkemmalla nenällä, ja syyt ovat tutkimuksen mukaan biologisia. Naisilla on syntymästä saakka aivoissa 43 prosenttia enemmän hajuaistiin yhteydessä olevia soluja, selviää tutkimuksesta.

Toisaalta tutkimusten mukaan sukupuolten eroavaisuudet hajuaistin tarkkuudessa voivat selittyä naisille ja miehille ominaisista erilaisista sosiaalisista rooleista. Naisten tarkan nenän uskotaan liittyvän kognitiivisuuteen ja tunteisiin.

Joidenkin uskomusten mukaan tarkka hajuaisti on välttämätön ominaisuus myös perhe-elämässä, kuten sukulaisten tunnistamisessa ja puolison viehättävänä pitämisessä. Näin ollen tarkka hajuaisti on välttämätön ja hyvä ominaisuus, josta siippa saa olla vain tyytyväinen - vai mitä mieltä sinä olet?

Seuraava artikkeli: Ihminen näkee yli 2 miljoonaa eri väriä - mutta mikä on aisteista tarkin?

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat