Nyt loppui valittaminen! Lue kuinka katkaista vahingollinen negatiivisuuden kierre

02.08.2015 18:15 - Tiina Svensk

Jos jatkuva valittaminen häiritsee sinua toisissa ihmisissä, on aika tarkistaa myös oma äänensävysi.

Negatiivisuuden ja valittamisen on todettu olevan haitallista terveydelle, joten tavasta kannattaa hankkiutua eroon mahdollisimman nopeasti. Negatiiviset ihmiset ovat kuluttavaa seuraa, joten miksi itse haluaisi lukeutua heidän joukkoonsa?

Jos huomaat, että valittamisesta on tullut sinulle jatkuva tapa, kannattaa käyttöön ottaa Women's Health -sivuston täsmävinkit tilanteen korjaamiseksi:

1. Tunnista tilanne: Ensimmäinen askel on tilanteen tunnistaminen ja itselleen tunnustaminen. Kun huomaat valittavasi, voit lakata tilanteiden ylianalysoinnin, joka yleensä negatiivisuuteen liittyy. Sen sijaan voit alkaa toimia tilanteen korjaamiseksi.

2. Kirjoita asioita muistiin: Ota itsellesi haasteeksi pitää kiitollisuuspäiväkirjaa: listaa joka ilta ainakin viisi asiaa, joista olet sinä päivänä kiitollinen. Ajan mittaan huomaat, kuinka paljon kiitollisuuden aiheita arjesta löytyy. Voit kirjoittaa ylös myös huolia, jotka saavat negatiivisuuden heräämään sisälläsi. Kun asiat ovat paperilla, niitä on myös helpompi analysoida.

3. Kiinnitä huomiota puheeseesi: Kuvailetko asioita hyvin määrittelevillä sanoilla tai superlatiivein? Teetkö tilanteista puheessasi täysin ehdottomia ja joustamattomia? Tapasi puhua tilanteista vaikuttaa myös siihen, miltä ne tuntuvat sinusta.

4. Kiinnitä huomiota ajatuksiisi: Tyytyväiset ihmiset eivät ajattele enemmän positiivisia asioita, he vain ajattelevat vähemmän negatiivisia asioita. Voit käydä ajatuksiasi läpi konkreettisin keinoin muuttamalla mielikuviasi neutraaleiksi. Kirjoita paperille kolme ongelmaa, jotka sinua vaivaavat. Kirjoita sen jälkeen toiselle paperille samat ongelmat, mutta esitä ne neutraalimmalla sävyllä.

5. Käännä katse pois itsestäsi: Ole ystäviesi kanssa ja tee jotain, mikä saa heidät hyvälle tuulelle - piristyt silloin itsekin. Kun käännät katseen hetkeksi pois omasta elämästäsi ja huomioit läheisiäsi, saattaa ilo tarttua sinuun pidemmäksikin aikaa.

6. Anna ihmisten auttaa sinua: Kun hyväksyt tarvitsevasi apua huoliesi kanssa, saatat huomata myös, ettet ole yksin. Sen sijaan, että vain valittaisit huolistasi, anna ihmisten auttaa sinua ja huomaa, että hekin ovat käyneet läpi samankaltaisia tilanteita.

7. Lopeta vertailu: Älä vertaa itseäsi ystäviisi, sillä siitä ei ole mitään hyötyä. Ainoa ihminen, ketä vastaan sinun kannattaa kilpailla, on sinä itse. Silloin keskityt omaan kehitykseesi ja omaan tilanteeseesi, etkä tuhlaa energiaasi muiden kadehtimiseen.


Lue myös: Kuinka kyyninen olet? Selvitä kysymysten avulla

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat