Nyt se on todistettu: Kasvisten syöminen vaikuttaa mielialaan

28.08.2014 15:54 - Heli Thoren

Tuoreen tutkimuksen mukaan hedelmiä ja vihanneksia kannattaa lisätä ruokavalioonsa - etenkin silloin, kun positiivinen elämänasenne on tavoitteena.

Tuoreen tutkimuksen mukaan hyvä ja terveellinen ruokavalio on iso osa onnellista elämää. The British Journal of Health Psychology julkaisi tutkimuksen, jonka mukaan terveellistä ruokavaliota noudattavat ihmiset ovat uteliaampia, tuntevat elämänsä tarkoitukselliseksi ja omaavat positiivisen elämänasenteen epäterveellistä ruokavaliota noudattavia todennäköisemmin.

Tutkimuksessa pyydettiin 405 testihenkilöä iältään 17 - 25 -vuotiaita pitämään ruokapäiväkirjaa kahden viikon ajan. He laskivat vihannesten ja hedelmien kuin myös esimerkiksi makeisten osan ruokavaliossaan. He vastasivat myös kysymyksiin elämästään, jotka koskivat sitä, kuinka hyväksi he tunsivat olonsa henkisesti.

Kiitos B- ja C-vitamiini

Tutkimuksessa huomattiin selkeä yhteneväisyys hyvän olon ja ruokavalion välillä. Niinä päivinä, kun vastaajat tunsivat olonsa erityisen hyväksi, he olivat nauttineet enemmän hedelmiä ja vihanneksia.

Yhtenä syynä tämänkaltaisiin tuloksiin pidetään sitä, että kasvisten sisältämä C- ja B-vitamiini auttavat kehoa tuottamaan hyvän olon hormoneja, kuten dopamiinia.


Lue vielä hiilihydraateista: 4 myyttiä niistä, joihin ei kannata uskoa täällä.


Lähde: Womens Health Magazine

Kilpailut

Uusimmat