Onko herääminen vaikeaa? Lue 5 vinkkiä pirteämpään ja ihanampaan aamuun

19.08.2014 10:25 - Heli Thoren

Loman jälkeen uudesta rytmistä kiinni saaminen ei välttämättä ole helppoa. Muutamalla niksillä tuot aamuihisi lisää harmoniaa.

Aamut aloittavat uuden päivän ja siksi ei ole aivan sama, mitä silloin kotonasi tapahtuu. Pyri tekemään päiväsi ensimmäisistä hetkistä mahdollisimman harmonisia ja ihania, niin voit lasketella onnellisempana arjen haasteisiin.

1. Lopeta torkutus

Toisille sopii nopeasti sängystä ylös pomppaaminen kellon soidessa, kun taas monet kaipaavat rauhallista heräämistä. Jos kuulut jälkimmäiseen ryhmään, kokeile herätyskellokikkaa. Laita kello soimaan tuntia aikaisemmin kuin sinun tulisi herätä. Kun kello soi, tunnustele väsymyksesi tasoa. Jos mielesi tekee vielä nukkua, siirrä heräämistä tunnilla eteenpäin. Nauti "lisätunnista". Kömmi peiton alle ja nukahda rauhassa. Kun kello soi, pyri nousemaan rauhassa, mutta torkuttamatta.

2. Soittolista

Haluat sitten kuunnella energistä poppia tai jazzin sulavia säveliä, lääkitse aamumieltäsi mielimusiikillasi. Tee soittolista, jota soitat aina aamuisin. Kerää sinne kappaleita, jotka saavat sinulle hyvän mielen. Sellaisia kappaleita, jotka tuovat energiaa. Laita biisit soimaan heti herättyäsi. Anna niiden virrata mieleesi ja tuoda uuteen päivään oikea käynti.

3. Hyvää syötävää

Aamiaista ei turhaan kutsuta päivän tärkeimmäksi ateriaksi. Se aloittaa päiväsi ja käynnistää aineenvaihduntasi, vaikka et edes haluaisi syödä paljon. Varaa valmiiksi rahka, juotava jogurtti tai tee illalla voileipä aamuksi valmiiksi. Jos et ehdi syömään sitä kotona, nappaa aamiainen mukaasi ja syö se rauhassa matkalla tai työpaikalla. Jos pidät aamukahvista tai teestä, ota se mukaan termoskuppiin. Nauti se työmatkallasi aamun vilskettä tarkkaillen. Hyvä ravinto takaa sen, että päiväsi alkavat paremmin.

4. Vartti lisää

Tunne siitä, että aamu on rauhallinen tulee siitä, ettei ole kiire. Laita kello soimaan varttia aikaisemmin. Viisitoista minuuttia ei tunnu missään yöunissasi, mutta tekee paljon sille, että voit tuntea aamusi mukavemmiksi.

5. Valaistus

Kun syksyn pimeys tekee tuloaan, valaistuksella on tärkeä osansa hyvässä aamussa. Monet vannovat kirkasvalolampun nimeen ja kokevat, että se auttaa heräämään pirteämpänä. Jos haluat panostaa aamuihisi, hanki kirkasvalovalaisin, joka "herättää" sinut auringonnousun tavoin.

Suosi muuten heti herättyäsi sopivan lempeää valaistusta. Sytytä useampi kohdevalaisin kirkkaan kattovalaisimen sijaan. Näin herätys on mahdollisimman lempeä.


Kun olet nukkunut yösi hyvin, heräät pirteämpänä. Lue 6 vinkkiä syvään ja hyvään uneen täällä.

Kilpailut

Uusimmat