Onnistuuko sinulta? Pistoolikyykky on yksi vaativimmista treeniliikkeistä, katso ja opi tekniikka

04.08.2015 19:45 - Reetta Haverinen

Yhdellä jalalla tehtävä pistoolikyykky ei onnistu edes monilta urheilijoilta, sillä liike edellyttää kropalta erinomaista liikkuvuutta, lihaskestävyyttä ja tasapainoa.  

Yksi tehokkaimmista oman kehon painolla tehtävistä liikkeistä on ehdottomasti pistoolikyykky, joka vaatii monilta kokeneiltakin treenaajilta viikkojen, jopa kuukausien, säännöllistä treeniä. On toki olemassa niitäkin kovakuntoisia jumppapirkkoja, jotka pystyvät tekemään pistoolikyykyn tuosta noin vain. Todennäköistä kuitenkin on, että ensikertaa kyykkyä kokeilevat pyllähtävät pepulleen kerta toisensa jälkeen, ennen kuin oikeanlainen tekniikka löytyy.

Haastava, mutta tehokas liike

Monipuolinen ja haasteellinen treeniliike, jossa toinen jalka pidetään suorana edessä samalla, kun kroppa laskeutuu alas kyykkyyn lattiassa olevan jalan varassa, ei vaadi ainoastaan hyvää keskittymiskykyä. Se edellyttää myös hyvää pohjakuntoa ja teräksisiä keski- ja alavartalon lihaksia. 

Oman kehon ehdoilla

Pistoolikyykkyyn eivät monet ihmiset kuitenkaan taivu edes ahkerasta harjoittelusta huolimatta, sillä joskus oman kropan liikeradat asettavat tietyille lihaskuntoharjoitteille rajoituksia. Pistoolikyykyn tekeminen edellyttää erinomaista lantion ja jalkojen liikkuvuutta. Siten kyykky ei onnistu, vaikka lihakunto olisi kohdillaan: myös notekutta ja vetreyttä täytyy löytyä.

Jos tahdot ottaa syksyn tavoitteeksi puhtaan pistoolikyykyn suorittamisen, voit lähteä harjoittelemaan tekniikkaa esimerkiksi alla olevan Sykesportin videon opastuksella.


Lue myös: Haluatko treenata viisaammin ja turvallisemmin? 5 vinkkiä

Lähde: Sykesport.fi

Kilpailut

Uusimmat