Ota avuksi terveyden- ja kauneudenhoitoon: Lue erilaiset tavat käyttää aloe veraa

01.03.2015 16:15 - Linda Arponen

Aloe vera on luonnon oma superaine, josta on apua moneen vaivaan.

Olemme kertoneet aiemmin, että aloe vera -kasvista voi saada helpotusta auringon polttamalle iholle. Aloe vera on kuitenkin niin monipuolinen kasvi, että siitä voi saada apua moniin muihinkin vaivoihin. Aloe veraa, jota saa nykyään itse kasvin lisäksi esimerkiksi geeleinä ja juomina, voi käyttää esimerkiksi seuraavilla tavoilla terveyden- ja kauneudenhoidossa:

Aloe vera kosteuttaa ihoa

Aloe vera -geeli on loistava ihonhoitotuote; se kosteuttaa, auttaa ylläpitämään ihon kimmoisuutta ja helpottaa jopa taistelussa aknea vastaan.

Aloe vera parantaa polttamissa

Aloe veraa voi käyttää muissakin palovammoissa kuin vain auringon polttamissa. Levitä siis aloe vera- geeliä, jos satut polttamaan kätesi esimerkiksi kuumalla levyllä ruokaa laittaessasi. Geeli lievittää kivun tunnetta ja parantaa vaurioitunutta ihoa.

Aloe vera parantaa ruoansulatusta

Nauti aloe veraa sisäisesti, jos ruoansulatuksesi kiukuttelee ja olo tuntuu tukalalta.

Aloe vera rauhoittaa kurkkua

Jos kurkkusi on käheänä ja äänesi mennyt esimerkiksi kovaäänisessä konsertissa, kokeile juoda aloe vera -juomaa. Aloe vera voitelee kurkkua ja saa olon jälleen paremmaksi. Aloe vera tunnetaan myös perinteisesti yhtenä refluksitaudin hoitotuotteena.

Aloe vera on monipuolinen superruoka

Aloe veraa on käytetty lääkkeenä monissa kulttuureissa jo vuosisatojen ajan. Aloe veralla on korkeat ravintoarvot ja se on täynnä vitamiineja, kuten A-, C-, E- ja B-vitamiineja sekä kivennäisaineita, kuten kalsiumia, magnesiumia, sinkkiä, seleeniä, natriumia, rautaa ja kaliumia. Lisäksi se sisältää paljon amino- ja rasvahappoja. Aloe verassa on myös kasvisteroleja, jotka voivat vähentää rasvaa verenkierrossa ja pitää allergiat loitolla.

Lähde: Beauty High

Kilpailut

Uusimmat