Ovuloivien naisten erikoisimmat oireet selvitettiin - kuulostavatko tutuilta?

22.07.2015 21:45 - Senni Loikala

Ovulaation aikaan naisten uskotaan esimerkiksi vähentävän yhteydenpitoa miespuolisiin sukulaisiinsa. Kuukautiskierron eri vaiheet näkyvätkin niin naisen ulkonäössä kuin käyttäytymisessä. 

Hormonit vaikuttavat joskus kummallisin tavoin niin kehoon kuin myös käyttäytymiseen. Erityisesti ovulaation aikaan ne tekevät töitä alituisesti, mutta tavoilla, joita emme välttämättä ole tulleet edes ajatelleeksi. 

Lääkäri ja synnytysopin sekä gynekologian apulaisprofessori Carol Gnatuk kommentoi TIME-lehdelle tuoretta tutkimusta, jonka mukaan naisen kasvot olisivat punakammat ovulaation aikaan. Hänesta asia voi hyvinkin pitää paikkansa.

- Korkeammat estrogeeni-tasot ovulaation aikaan voivat saada verisuonet laajentumaan ja kun ne laajenevat ihon pinnan lähellä, saat enemmän hehkua, Gnatuk uskoo.

Seksihalut voimistuvat

Lisäksi ovulaation väitetään lisäävän naisen seksihaluja, mitä lääkäri pitää myös mahdollisena. Se ei hänestä silti tarkoita, että moraali alenisi.

- Libido ei ole täysin hormonien vallan alla - jos olisi, seksin harrastaminen olisi vain ajasta kiinni ja siitä, missä sitä ei ainakaan voisi harrastaa tai kenen kanssa, Gnatuk perustelee.

- Mutta ehdottomasti, estrogeenin ja testosteronin tasot ovat molemmat korkeammat ovulaation aikana ja se voi lisätä naisen haluja, hän jatkaa.

Maskuliinisuus kiehtoo

Tutkimusten mukaan ovuloivien naisten kerrotaan iskevän silmänsä erityisen maskuliinisiin miehiin. Gnatukin mukaan leidejä kiinnostaa tuolloin ainakin miesten lisääntymisterveys, mikä saatetaan alitajuisesti liittää miehekkäisiin piirteisiin.

- Kun olemme sillä lisääntymistuulella, etsimme toisesta piirteitä, jotka liitetään hyvään terveyteen ja se sisältää terveet testosteronitasot, koska ne antavat ymmärtää miehen pystyvän lisääntymään ja huolehtimaan jälkikasvusta, Gnatuk sanoo.

Yhteydenpito isään vähenee

Erään tutkimuksen mukaan pian ovuloivat tai paraillaan ovuloivat naiset pitävät vähemmän yhteyttä isäänsä, kuin kuukautiskiertonsa muina ajankohtina. 

- Saatat ajatella, ettet tahdo puhua isälle juuri nyt, koska hän on aina kehoittanut olla menemättä miesten matkaan, ja nyt sinä todella tahtoisit tehdä niin, lääkäri spekuloi.

Lue myös: Ovuloivat naiset käyttäytyvät erilailla kuin muulloin - päteekö myös sinuun?

Lähde: TIME

Kilpailut

Uusimmat