Pelkäätkö epäonnistumista? Painajaisunet voivat auttaa sinua

31.08.2014 14:15 - Eeva Rajala

Painajaisunet epäonnistumisesta saattavat olla pelkästään hyvä enne.

Tuoreen ranskalaistutkimuksen mukaan ne koehenkilöinä olevat lääketieteelliseen pyrkivät opiskelijat, jotka näkivät painajaista tulevista kokeista, suoriutuivat itse asiassa todella hyvin kokeista.

Selvisi, että hieman yli 60 prosenttia opiskelijoista oli nähnyt unta kokeista ja suurin osa unista ei päättynyt hyvin. 78 prosenttia koehenkilöistä näki painajaista siitä, että myöhästyivät kokeesta tai eivät tienneet koekysymyksiin vastauksia.

Tutkijat vertasivat koehenkilöiden unikertomuksia koetuloksiin ja tutkimustulos oli selvä: epäonnistumiseen liittyvät painajaiset olivat yhteydessä parempaan koesuoritukseen. Jos kokeista näki monia eri painajaisunia, oli se tutkimuksen mukaan enne hyvin korkeista koepisteistä.

- Mitä enemmän hermoilee epäonnistumisesta, sitä kovemmin ihminen tekee töitä, jottei epäonnistuisi, kertoo tohtori Dennis Rosen.

Rosenin mukaan jos ihminen ei ole huolestunut tarpeeksi vaikka esimerkiksi jostain kokeesta, saattaa se vaikuttaa negatiivisesti kokeeseen valmistautumiseen.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat