Priorisoi ja opettele sanomaan ei - saat enemmän aikaa itsellesi

01.05.2015 19:15 - Tiina Svensk

Minuuttiaikataulu saa helposti stressaamaan, ja vapaa-aikaa voi olla vaikeaa löytää kiireiden keskeltä. Täsmäaseilla omaan kalenteriin voi kuitenkin raivata tilaa.

Arjestamme tulee koko ajan vain kiireisempää, ja joskus ihmissuhteista, perheestä ja töistä huolehtiminen voi tuntua stressaavalta ja ylivoimaiselta - Kuinka ajan saa riittämään kaikelle? Kalenteri kannattaa järjestää uudelleen seuraavien vinkkien avulla:

Asiat tärkeysjärjestykseen

Laita asiat tärkeysjärjestykseen. Onko sinulla perhettä vai asetatko ystäväsi aina ensiksi? Viekö työ aikaasi? Priorisoi ja uskalla ottaa aikaa tärkeille elämäsi osa-alueille. Jos karsit aikaa lounastreffeistä tai harrastuksista, saatat huomata kuinka paljon helpommin asiat etenevät töissä tai kotona, kun kalenterisi ei ole koko ajan täynnä.

Älä välitä odotuksista

Tunnetko itsesi epäonnistuneeksi äidiksi, jos lapsesi eivät harrasta aktiivisesti, opi lukemaan ennen koulua ja halua opiskella vieraita kieliä ja loistaa oppitunneilla? Nykyään on vaikea muistaa, että lapset ovat vain lapsia. Heillä ei ole tarvetta kilpailla ja menestyä.

Palaa takaisin prioriteetteihisi: Viekö kaikki ylimääräinen harrastaminen lastesi - ja myös sinun - vapaa-ajan? Jos harrastukset tuntuvat enemmän stressaavan kuin rentouttavan, kannattaa harkita edes pientä taukoa.

Opettele sanomaan ei

Kieltävän vastauksen antaminen voi olla joskus todella haastavaa, ja se vaatiikin harjoittelua. Miltä tuntuu sanoa "ei" itselleen, kun vastaat myöntävästi ystäväsi avunpyyntöön tai kutsuun? Vasten tahtoaan myöntäminen ei todella palvele ketään.

Kysy rohkeasti apua

Joskus voi tuntua siltä, ettei aika vain yksinkertaisesti riitä kaikkeen. Kun näin käy, älä pelkää kysyä apua. Voitko palkata itsellesi siivoojan tai voiko vanhempasi auttaa sinua pienen lapsen kanssa? Pienikin helpotus voi olla iso apu arjen aikatauluja järjestäessä.


Lue myös: Ota päivittäiseksi tavaksi - helpotus stressiin jo minuutissa

Lähde: Family Share

Kilpailut

Uusimmat