Ravitsemustieteilijät selvittivät: Suklaata voi todella nauttia hyvillä mielin!

26.11.2014 13:36 - Rea Tallgren

Helsingin yliopiston ravitsemustieteilijöiden tutkimus osoittaa, että suklaata voi nauttia kohtuullisesti hyvillä mielin.

Helsingin yliopiston Fazerin rahoittamana toteutettu uusi tutkimus osoittaa, ettei suklaan ystävien tarvitse luopua herkuistaan, vaikka tarkkailisivat terveyttään ja painoaan. Tutkimuksessa 22 henkilöä vaihtoi päivittäisen välipalansa seitsemään Fazerin tumma suklaa -konvehtiin kymmenen viikon ajaksi.

Helsingin yliopiston Elintarvike- ja ympäristötieteiden laitoksen ravitsemustieteilijöiden tekemässä tutkimuksessa kohtuullinen määrä tummaa suklaata joka päivä nautittuna ei aiheuttanut painonnousua. Osallistujien verenpaine, kolesteroli ja paino mitattiin, eikä merkittäviä tai kielteisiä muutoksia havaittu.

- Kansainvälisesti yhä useampi tutkimus osoittaa, että tumman suklaan syömisellä voi olla jopa suotuisia terveysvaikutuksia, erityisesti verenkiertoon ja verenpaineeseen", sanoo tutkimusta johtanut ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm Helsingin yliopistolta.

Tämä Fazerin ja Helsingin yliopiston tutkimus on uusin tumman suklaan terveysvaikutuksia selvittävä tutkimus. Tutkimukset maailmalta osoittavat, että tumma suklaa voi edistää useita eri hyvinvoinnin alueita sydänterveydestä muistiin.

Kilpailut

Uusimmat