Runsasravinteinen kukkakaali ja 4 muuta valkoista vihannesta, joita lautaselle kannattaa lastata

20.04.2014 14:15 - Laura Sulkava

Usein puhutaan vihreistä vihanneksista ja niiden hyödyistä. Valkoisista vihanneksista saa kuitenkin runsaasti ravintoaineita, joiden puutostiloista helposti kärsimme.    

Alla on listattuna viisi vihannesta. jotka sisältävät runsaasti tärkeitä ravintoaineita.

Kukkakaali

Parsakaalin, kaalin tai ruusukaalin tavoin, kukkakaali sisältää rikkiyhdisteitä, jotka auttavat taistelemaan syövän puhkeamista vastaan. Se auttaa myös vahvistamaan luukudosta ja pitämään verisuonet terveinä.

Sienet

Sienet ovat vähäkalorisia, rasvattomia, kolesterolittomia, gluteenittomia eivätkä sisällä lähes yhtään natriumia. Sen sijaan ne sisältävät runsaasti seleeniä, kaliumia ja D-vitamiinia.

Ruokana sienet ovat täyttäviä, jonka vuoksi ne sopivat erityisen hyvin painonhallintaan.

Valkosipuli

Sen lisäksi, että valkosipuli maistuu taivaallisen hyvälle, sillä on listaksi asti hyviä terveysvaikutuksia. Valkosipuli auttaa hiuksia kasvamaan, helpottamaan aknea ja se pitää flunssan loitolla. Valkosipulin antioksidanttiset vaikutukset auttavat immuunijärjestelmää.

Saat siitä kaiken hyödyn irti kun leikkaat kynnen puoliksi ja annat sen hengittää hetken ennen käyttöä.

Sipuli

Sipulin kemikaali, kversetiimi, auttaa helpottamaan tulehduksia ja sen on havaittu myös vähentävän syövän ja diabeteksen riskiä, sydänsairauksia sekä auttavan tehostamaan vastustuskykyä.

Perunat

Peruna on turhaan parjattu ja aliarvostettu vihannes. Keskikokoisessa uuniperunassa on ainoastaan noin 163 kaloria. Se sisältää saman verran kuitua ja jopa enemmän kaliumia kuin muut yleiset vihannekset tai hedelmät. Perunassa kuitua on 3,6 grammaa ja kaliumia 941 milligrammaa. Banaanissa esimerkiksi kuitua on 3,1 grammaa ja kaliumia 422 milligrammaa.

Perunasta saa lisäksi C- ja B6-vitamiinia sekä magnesiumia ja pieniä määriä laadukasta proteiinia.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat