Silmien väriä pystyy muuttamaan luonnollisesti - konstit riskialttiita

23.04.2015 17:15 - Senni Loikala

Kenelläkään ei pitäisi olla syytä muuttaa luonnollista silmiensä väriä. WikiHow-sivusto uutisoi konsteista, joilla värin väitetään muuttuvan. Niitä ei kannata riskien takia lähteä kokeilemaan.

Hypnoosi

Hypnoosiin vaipumisen väitetään joissakin tilanteissa muuttavan hieman silmien väriä. Tällöin silmien hormoneissa tapahtuu muutoksia, mikä aiheuttaa värimuutoksen. Se on kuitenkin vain väliaikaista, sillä hypnoosin päätyttyä silmien hormonit palautuvat normaalitasoihin.

Hunaja

Jotkut väittävät, että silmien väri haalenisi laittamalla silmiin tipan hunajaa päivässä. Konstia ei missään nimessä kannata kokeilla, sillä hunajan sisältämät bakteerit voivat olla haitallisia silmälle.

Nestemäiset yrttiuutteet

Erilaisten lääkekasveista valmistettujen yrttiuutteiden kerrotaan vaikuttavan silmien väriin. Niiden käyttöä ei kuitenkaan suositella silmien värin muuttamiseen. Yrttien sisällyttämistä ruokavalioonsa voi kokeilla, mutta sillä ei ole todistetusti ainakaan pitkäaikaisia vaikutuksia silmien värin suhteen.

Käytätkö sinä kajaalia meikatessasi? Jos vastasit kyllä, kannattaa sinun lukea, mitä se voi tehdä silmillesi. Pääset juttuun tästä.

Lähde: WikiHow

Kilpailut

Uusimmat