Suihkuverhot vaikuttavat seksihaluihin? Pahoja kemikaaleja on yllättävissä paikoissa kotonasi

21.10.2014 14:28 - Senni Loikala

Saatat altistua tietämättämäsi ftalaateille, jotka häiritsevät jopa hormonien toimintaa. Ne imeytyvät ihmiseen hengittämällä ja syömällä.  

Ympäristön ja ruokavalion haitalliset kemikaalit ovat kiinnostava puheenaihe. Monet muistavat tapauksia, kun lasten leluista on löytynyt terveydelle haitallisia ainesosia ja niitä on vedetty pois myynnistä. Viime viikolla suomalainen ravintoasiantuntija kertoi Voicelle, että jopa oikealla saippuavalinnalla voi taistella flunssaa vastaan. Tuorein tutkimus yllättää jälleen.

Vai olisitko uskonut, että kodin pintamateriaalit ja muut kemikaalien lähteet voivat vaikuttaa naisten seksihaluihin? Tutkimuksen mukaan pvc-muovia olevat lattiamatot ja jopa muoviset suihkuverhot voivat laskea naisten libidoa.

Syy löytyy muovin valmistamisessa käytetyistä ftalaateista. Jos niiden pitoisuudet ovat koholla ihmisessä, voivat ne tutkimuksen mukaan vaikuttaa sukupuolihormoneiden toimintaan. Se voi näkyä seksihalujen vähenemisenä.

- Monilla naisilla ei ole mitään selvää syytä libidonsa laskuun ja on tärkeää tietää, että nämä kemikaalit voivat vaikuttaa siihen, tutkija Emily Barrett sanoo.

Tutkimukseen osallistui 360 raskaana olevaa naista, jotka olivat iältään 20-30-vuotiaita. He, keiden ftalaattipitoisuudet olivat suuria, kärsivät seksihalujen puutteesta kaksi ja puoli kertaa muita todennäköisemmin.

Ratkaisu

Voit minimoida altistumisesi ftalaateille suosimalla luonnollisia materiaaleja erityisesti kotonasi. Voit asentaa lasisen suihkuseinän kylpyhuoneeseen, sillä jopa muoviset suihkuverhot voivat tutkimuksen mukaan olla haitallisia. Pvc-muovisen lattiamaton sijaan parketti on turvallisempi.

Hengityksen lisäksi ftalaatit imeytyvät ihmiseen syömällä. Prosessoidut ja runsaasti pakatut tuotteet sisältävät muita enemmän ftalaatteja. Suosi siis luonnollisia ja kevyesti pakattuja ruokia.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat