Suklaakeksit ja 8 muuta yllättävää asiaa, jotka saavat painon putoamaan

12.06.2013 12:45 - Karoliina Kotala

Markkinoilla on tarjolla toinen toistaan "tehokkaampia" laihdutustuotteita, treenipatukoita ja paastolitkuja. Kalliiden laihdutustuotteiden ja nälkää näkemisen sijasta tutkijat ovat selvittäneet painon pudottamisen voivan olla kivuttomampaa kuin moni uskoisikaan.

1. Suklaakeksit
Tel Avivin yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa todettiin, että henkilöt jotka söivät aamiaiseksi hiilihydraatti- ja proteiinipitoisen aamiaisen ja sen päälle jälkiruoan laihtuivat enemmän kuin ne, jotka nauttivat aamulla vain vähähiilihydraattisen, sokerittoman aamiaisen. Henkilöt, joiden aamiainen päättyi pieneen makeaan herkkuun kuten suklaaseen, donitsiin tai keksiin ilmoittivat tuntevansa olonsa päivän mittaa vähemmän nälkäisiksi ja he kokivat myös vähemmän mielihaluja herkutella. Testijakson lopulla runsaan aamiaisen nauttineet koehenkilöt olivatkin laihtuneet huomattavasti enemmän kuin kevyitä aamiaisia nauttivat.

2. Keitto
Alkuruoka voi olla laihduttajalle hyvä ratkaisu, sillä erään tutkimuksen mukaan kevyt alkukeitto ennen pääruokaa sai koehenkilöt nauttimaan koko aterialla huomattavasti vähemmän kaloreita. Kermaisten keittojen sijasta kannattaa kuitenkin suosia kevyempieä keittoja.

3. Kaurapuuro pähkinöillä
Pähkinöiden sulattaminen vie elimistöltä pitkään sulattaa, ja sen vuoksi pitävät myös nälkää pidempään. Täydellinen eväs onkin yhdistää kourallinen pähkinöitä pieneen määrään hiilihydraatteja, esimerkiksi lautaselliseen puuroa, jolloin saat ateriasta energiaa ja verensokerisi pysyy tasaisena.

4. Maito
American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa todettiin, että henkilöt jotka joivat puolitoista lasia maitoa päivässä laihtuivat tuplasti enemmän kuin ne, jotka joivat vain puoli kuppia. Elimistön puutostilat hidastavat aineenvaihduntaa, ja suurin osa ihmisistä kärsii liian vähäisestä maitotuotteiden saannista.

5. Kotiruoka
Eräässä tutkimuksessa todettiin, että naiset, jotka kävivät päivän aikana ravintolassa lounaalla laihtuivat huomattavasti vähemmän kuin ne, jotka tekivät eväät töihin. Ravintoloissa asiakkaat söivät huomaamattaan enemmän, koska heillä ei itsellään ollut kontrollia annoksistaan ja sen valmistustavoista. Erityisen suuri merkitys aterialla oli nimeen omaan lounaan osalta.

6. Vihersalaatti
Aterialla kannattaa haalia lautaselle runsaasti salaatinlehtiä, sillä ne pitävät vatsan kylläisenä kauemmin kuin moni uskoisikaan. Salaatinlehden täyttävät vatsaa, ovat lähes kalorittomia ja niiden nauttimiseen kuluu kauemmin aikaa, jolloin on epätodennäköisempää langeta ylensyöntiin.

7. Tumma suklaa
Tutkimusten mukaan tumma suklaa täyttää vatsaa paremmin kuin maitosuklaa. Henkilöt, jotka söivät päivässä 100 grammaa tummaa suklaata, söivät päivän aikana 15 prosenttia vähemmän muita ruokia. Lisäksi tumman suklaan syönti vähensi muita herkutteluhimoja.

8. Cantaloupe
Runsaasti kaliumia sisältävät hedelmät, kuten melonit, avokadot ja banaanit poistavat elimistöstä nestettä.

9. Kananmunat
American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan naiset, jotka söivät proteiinipitoisen aamiaisen, kuten vaikkapa kreikkalaista jogurttia tai kananmunia tunsivat päivän aikana olonsa kylläisemmiksi kuin aamiaisen väliin jättävät tai esimerkiksi muroja suosivat kanssasisarensa. Aamun aloittaminen kananmunilla on todettu hyödylliseksi painon pudotuksen kannalta muissakin tutkimuksissa.

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat