Suojaa itsesi oikein - aurinkovoiteiden ABC

12.05.2014 09:45 - Katariina Näreaho

Aurinkovoidetta on tärkeää käyttää etenkin kesäaikaan, mutta myös ympäri vuoden - ja etenkin aurinkoisina päivinä!

Aurinko saattaa jälleen yllättää monet tänä keväänä. Paahteiset kevätpäivät on ihana viettää ulkosalla aurinkoa ottaen, mutta moni unohtaa suojata itsensä vaarallisilta UVA- ja UVB-säteiltä.

Sen lisäksi, että aurinkovoiteet suojaavat auringolta, ne sisältävät vitamiineja ja kosteuttavia ainesosia. Näiden avulla iho pysyy kauniina ja terveenä. Kesällä vartalovoiteen voikin hyvin korvata aurinkovoiteella!

- Aurinkorasvojen käyttöä suositellaan käytettäväksi aina kun paistaa aurinko. Talvellakin, sillä lumen kautta heijastuu paljon säteitä, kertoo Senior Brand Manager Annina Lepola Omega Pharmalta.

Etelän lomamatkoilla aurinkovoide ei kuitenkaan ole riittävä suoja. Lue asiasta lisää täältä.

Kasvoille ja vartalolle omat voiteet

Koska kasvojen iho on herkempi, ja kasvot altistuvat auringolle, ilmastolle ja saasteille muuta vartaloa enemmän, on niille kehitelty omat aurinkovoiteet. Nämä tuotteet ovat usein hellävaraisempia ja kosteuttavampia kuin vartalolle tarkoitetut voiteet.

- Ei voi sanoa, että olisi vaarallista käyttää vartalolle tarkoitettuja tuotteita kasvoille, mutta silloin ei voida luvata, ettei tule esimerkiksi allergisia reaktioita, Lepola lisää.

Älä unohda after sunia

After sun -voiteet ovat yhtä tarpeellisia kuin aurinkovoiteet itsessään. Ne sisältävät ihoa rauhoittavia ainesosia, kuten aloe veraa, jotka ovat auringon paahtamalle iholle äärimmäisen tärkeitä. Ne kosteuttavat ihoa ja pidentävät näin rusketuksen kestoa.

Muista kuitenkin puhdistaa iho ensin aurinkovoiteesta! After sun toimii parhaiten suihkunraikkaalle iholle levitettynä.

Muista kesällä:

Vältä keskipäivän aurinkoa äläkä oleskele auringossa useita tunteja. Mikään aurinkovoide ei anna 100 prosenttista suojaa UV-säteitä vastaan. Muista, että ensisijainen suoja iholle on vaatteet.

Voicen toimitus bongasi uudenlaisen aurinkovoiteen, joka imeytyy iholle nopeasti. Lue tuotteesta lisää täältä.

Kilpailut

Uusimmat