Suomi hurahti pakurikääpään – ruma mutta hyödyllinen

22.01.2013 17:15 -

Pakurikääpä on valittu vuoden 2013 rohdoskasviksi.

Pakurikääpään voi hyvinkin törmätä metsäreissulla. Se muodostaa koivujen ja muiden lehtipuiden rungoille hiilenmustan rosoisen pahkuran.

Pakuria on hyödynnetty Venäjällä ja Itä-Euroopassa rohdoskäytössä jo vuosisatojen ajan. Siitä on valmistettu parantavaa juomaa, ja sitä on käytetty ulkoisesti ihovaivoihin.

Myös Suomessa on vähitellen havahduttu pakurikäävän hyödyllisyyteen. Viime vuosikymmenten aikana tutkimukset ovat osoittaneet, että pakurikääpä sisältää suuren määrän antioksidantteja ja muita hyvinvointia edistäviä ainesosia.

Viime vuosina pakurista on tullut suosittu ja trendikkäänäkin pidetty terveystee.

Pakurikääpää esiintyy pääasiassa pohjoisen pallonpuoliskon havumetsävyöhykkeellä. Siitä on kaavailtu Suomelle jopa uutta vietituotetta.

Kilpailut

Uusimmat