Suurin virhe, johon laihduttajat sortuvat tavoitellessaan kesäkuntoa - lue ja vältä

13.04.2014 11:15 - Katariina Näreaho

Moni tavoittelee jälleen elämänsä bikinikuntoa ensi kesäksi. Valitettavasti monella laihdutusinto kuitenkin lopahtaa ennen kuin se on kunnolla ehtinyt alkaakaan.

Hyvinvointivalmentaja Kaisa Jaakkola vieraili Voicen Iltapäivässä tällä viikolla. Nainen kertoi Lauri Kottosen ja Noora Hautakankaan haastattelussa, että suurin virhe, johon kesäkuntoa tavoittelevat laihduttajat sortuvat, on hätiköinti.

- Suurin virhe on se, että vedetään kalorit heti liian alas ja muutetaan kaikki elämästä kertarysäyksellä. Sitä jaksetaan se pari viikkoa ja sen jälkeen homma tyssää, Jaakkola kertoo.

Valmentajan mukaan olisikin parasta tehdä muutoksia elämäntyyliin askel kerrallaan.

- Tehdään pieniä muutoksia, joilla saadaan suuria tuloksia. Sitä kautta pystytään muuttamaan elämäntapoja niin, ettei joka kesä tarvitse lähteä etsimään sitä rantakuntoa, vaan että se olisi siellä jo valmiiksi. On parempi, että sitä hyvää kuntoa pidetään yllä jatkuvasti.

Jaakkolan mukaan hormoneilla on suuri merkitys siihen, minne rasva kehossa kertyy. Jos keskivartalo on sinun ongelma-alueesi, lue täältä, miten pääset vatsamakkaroista ja jenkkakahvoista parhaiten eroon.

Voicen Iltapäivä ja Lauri Kottonen ja Noora Hautakangas arkisin kello 14-18.

Kilpailut

Uusimmat