Syömishäiriöistä kärsivien kuvat pysäyttävät: “Millaista on olla terve?”

24.02.2015 14:45 - Eeva Rajala

12 syömishäiriöistä kärsivän naisen ja miehen kokemukset ja ajatukset on ikuistettu kuviin. Projekti paljastaa, että jokaisella kuvatulla on salaisuus sisimmässään.

Valokuvaaja Fritz Liedtke on ottanut ajatuksia ja tunteita herättäviä valokuvia erilaisista syömishäiriöistä kärsivistä naisista ja miehistä. Kuvat ovat osa hänen Skeleton In The Closet -kirjaansa. Henkilöt ovat saaneet myös kertoa tarinansa omin sanoin. Syömishäiriöiset kertovat selostuksissaan, miten ja mistä heidän sairautensa sai alkunsa, miten he tajusivat tilanteen ja miten he ovat alkaneet toipua.

Jotkut valokuvattavina olleista ovat toipumassa, mutta toiset ovat edelleen keskellä uuvuttavaa sairauttaan. Kuvasarjan henkilöistä osa ei näytä olevan sairaita.

- Olemme kaikki nähneet sairaalloisen laihoja kehoja, käveleviä luurankoja ja kuihtuvia malleja. Monet kuvasarjan miehistä ja naisista ovat näyttäneet siltä, jotkut näyttävät siltä edelleen. Vaatteiden ja sekasorron kerrosten alla kaikilla on luiden päälle venytetty iho, jota he inhoavat, Liedtke kertoo.

He ovat tavallisia ihmisiä

Usein syömishäiriöistä puhutaan numeroina ja tilastoina, mutta valokuvaaja muistuttaa sairastuneiden olevan ihmisiä.

- Jokaisella on nimi ja kasvot. He taistelevat saadakseen vallan kehoistaan, mielestään ja elämästään, Liedtke muistuttaa.

Kuvasarjassa omasta syömishäiriöstään toipuva Katie C kertoo, miten vaikeata oli palata normaaliin elämänrytmiin sairaalassa vietetyn toipumisjakson jälkeen.

"Mitä jos...joudun taistelemaan uudestaan?
Mitä jos olen terve, millaista se on?
Mitä jos asetan rajoja, joita kukaan ei arvosta?
Mitä jos olen yksin? Mitä jos ihmiset unohtavat minut?
Mitä jos olisin syömättä vielä yhden kerran?"

Katso pysäyttävät kuvat ja lue lisää tarinoita täältä! (Huffington Post)

Lue myös: Aina on toivoa - syömishäiriöistä parantuneiden "ennen ja jälkeen" -kuvat ravistelevat mieltä

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat