Syötkö tarpeeksi? Täysjyvävilja alentaa merkittävästi sairastumisriskiäsi

01.09.2014 18:21 - Susanna Karttunen

Täysjyväviljan syöminen auttaa painonhallinnassa ja vähentää riskiä sairastua moniin vakaviin sairauksiin.

Täysjyvätuotteet ovat tunnetusti erittäin terveellisiä. Kaikki eivät kuitenkaan tiedä, kuinka merkittävästi näiden ruokien syöminen alentaa riskiä sairastua joihinkin vakaviin sairauksiin.

Ravitsemusasiantuntija Carrie Ruxton kertoo, että aikuiset, jotka syövät vähintään kolme annosta täysjyvämuroja päivässä, ovat 20-30 prosenttia pienemmässä riskissä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin.

Erään toisen tutkimuksen mukaan taas kahden täysjyväannoksen syöminen päivittäin alentaa kakkostyypin diabeteksen riskiä reilulla 40 prosentilla.

- Lisääntynyt täysjyväviljan kulutus on vahvasti linkittynyt sydämen terveysriskeihin, kuten korkean verenpaineen ja valtimotaudin riskiin, ravitsemusasiantuntija Emma Derbyshire kertoo.

Hyviä täysjyväviljan lähteitä ovat täysjyväriisi, -pasta, -leipä ja -murot.

Uutisoimme aiemmin ruoka-aineista, jotka ovat hyvästä sydämen terveydelle. Lue artikkeli täältä.

Lähde: Female First

Kilpailut

Uusimmat