Tahdotko oivaltaa elämäsi tarkoituksen? Vastaa viiteen tärkeään kysymykseen

26.11.2014 19:15 - Senni Loikala

Kukaan ei tahdo katua kuolivuoteellaan, mitä on jäänyt tekemättä. Lähde selvittämään elämäsi tarkoitusta viiden puhuttelevan kysymyksen avulla.

Onko elämäsi tarkoitus selvinnyt sinulle?

Kannattaa lähteä etsimään vastausta miettimällä, mihin asiaan tai keneen ihmiseen keskityt suuresti arjessasi. Voit myös kokeilla hurjan kuuloista harjoitetta: kirjoita joko konkreettisesti tai mielessäsi oma muistokirjoituksesi. Kun teet niin, mitä tavoitteita tai suuntaviivoja näet elämässäsi?

Etsitkö alituisesti elämäsi tarkoitusta?

Vuonna 2011 tehty tutkimus todisti, tarve tietää elämällään olevan tarkoitus on yhtä tärkeä kuin tarve etsiä tarkoitusta. Näin ollen on tervettä, että vaikka sinulla olisi jo selvät sävelet, tähyilet silti kohti uutta, merkityksellistä elämän tarkoitusta.

Mitkä jokapäiväiset teot merkitsevät sinulle paljon?

Pysähdy miettimään, mitkä asiat arjessasi saavat sinut tuntemaan itsesi erinomaiseksi, mitä tekemällä ilmaiset luovuuttasi tai mistä tunnet saavasi muilta arvotusta. Voit tehdä listan niistä arkisista teoista, joita ilman olisit onneton. Pusu lapsen poskelle, lounashetki työkaverin kanssa tai äidille soitettu hyvän yön puhelu voivat olla kullanarvoisia asioita.

Keiden ihmisten tahdot olevan osa elämäsi tarkoitusta?

Elämän tarkoituksen ja ihmissuhteiden uskotaan tukevan toinen toisiaan. Yleensä ihmisen elämän merkityksellisyys nivoutuu osaksi suurempaa sosiaalista yhteisöä.

Millainen on asenteesi elämää kohtaan?

Elämän tarkoitusta tutkineet ovat vahvistaneet, ettei ihmisen tarvitse olla huippumenestynyt tieteilijä, poliittinen johtaja tai arvotettu kirjailija eläkseen merkityksellisen elämän. Tärkeintä on löytää itsestään puolet, jotka ovat sinun parhaimpiasi. On eri asia elää merkityksellistä elämää, kuin saada mainetta.

Seuraava artikkeli: Älä vedä roolia: 3 kysymystä paljastavat, oletko aito

Lähde: Psychology Today

Kilpailut

Uusimmat