Tanssi ja soita ystävällesi - ota pienillä teoilla tauko jatkuvasta kiireestä

01.08.2015 20:15 - Tiina Svensk

Tuntuuko, ettet ehdi ottamaan aikaa vain itsellesi? Pienetkin teot auttavat jaksamaan kiireen keskellä paremmin.

Usein kuvaamme itseämme todella kiireisiksi työn ja perhe-elämän parissa. Kiireellisyydellä perustellaan myös sitä, miksi kalenterista löytyy itselleen harvoin vapaa-aikaa. Kiire on kuitenkin vain tunne, jonka itsellemme luomme, eikä sen pitäisi estää omasta hyvinvoinnista huolehtimista.

Jos kalenterin sivut ovat kuitenkin jo tulevalle viikolle täynnä, ota seuraavat pienet hetket arkipäiviisi kevyemmän mielen ja paremman olon takaamiseksi:

Tanssi: Sinun ei tarvitse lähteä tunnin kävelylenkille voidaksesi paremmin ja tunteaksesi itseäsi virkeämmäksi. Ota sen sijaan 15 minuutin tauko, valitse suosikki soittolistasi soimaan ja tanssi hetki. Pidä hauskaa musiikin kanssa ja anna kehosi liikkua: vireystasosi kohoaa ja kehosi pysyy vetreänä.

Soita äidillesi: Jos et halua soittaa äidillesi, soita siskollesi tai parhaalle ystävällesi. Jos teet töitä yksin tai olet kotona pienen lapsen kanssa, jo puhelimessa vietetty juttelutuokio kohottaa mielialaasi. Jos elät stressaavaa aikaa, ovat läheisesi niitä, jotka kannustavat sinua eteenpäin.

Kokeile uusia makuja: Nykyisin kaupan hedelmäosastot tarjoilevat makuja ympäri maailmaa. Osta kotiisi hedelmiä, joita et ole aiemmin maistanut - piristät samalla ruokavaliotasi ja ravitset kehoasi tärkeillä vitamiineilla ja mineraaleilla, joita hedelmistä saat.

Hidasta: Älä hidasta ainoastaan mentaalisesti, jos kalenterisi on täynnä hoidettavia asioita. Hidasta kävelytahtiasi, kun kävelet töistä kotiin tai aja hitaammin. Kun valitset konkreettisesti hitaamman vauhdin, myös kiireen tunne helpottaa.

Siivoa makuuhuoneesi elektroniikasta: Älä selaa älypuhelintasi enää ennen nukkumaan menoa tai katso televisiota sängystäsi. Kun suljet ruudut hyvissä ajoin ennen yöuniasi, unenlaatusi paranee huomattavasti. Hyvät yöunet eivät ainoastaan auta sinua jaksamaan paremmin - niiden ansiosta pysyt terveempänä, muistat asioita ja opit nopeammin.


Jäivätkö yöunet vajaiksi? Päiväunilla tai kahvilla ei kannata asiaa korjata. Lue artikkelimme univajeesta täältä. 

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat