Täydellisyyden tavoittelijat huomio: 7 vinkkiä, joiden avulla opit hidastamaan tahtia

29.11.2014 10:45 - Reetta Haverinen

Nykyajan vitsaus tuntuu olevan liiallinen täydellisyyden tavoittelu kaikilla elämän osa-alueilla. Monien arki on yhtä aikataulujen sovittelua. Pitäisi olla ahkera työntekijä, pullantuoksuinen kotiäiti, monipuolinen kulttuurinharrastaja ja hyväkroppainen aktiiviliikkuja. Etkö sittenkin voisi löysätä hieman tahtia ja unohtaa ulkopuoliset suorituspaineet?

Täydellisen elämän rakentaminen on mahdotonta. Nämä seitsemän neuvoa auttavat sinua hyväksymään sen, että sinusta ei voi tulla supernaista, vaikka kuinka kovasti yrittäisit.

1.Opettele kiitollisuutta

Lukemattomat tutkimukset osoittavat, että kiitollisuus ehkäisee stressiä ja masennusta sekä pidentää elinikää. Ota siis tummat lasit pois silmiltäsi ja tarkastele elämääsi uudesta perspektiivistä. Ole kiitollinen siitä, mitä sinulla on tässä ja tällä hetkellä.

2. Esitä itsellesi kysymyksiä

Pohdi, miksi heräät töihin arkiaamuisin? Tai miksi raahaat itsesi pilatestunnille? Miksi käyt kirjakerhossa? Miksi, miksi, miksi... Kun esität itsellesi kysymyksiä, tulet ehkä pohtineeksi asioita uudesta vinkkelistä. Keskity miettimään, mitkä asiat ovat sinulle oikeasti tärkeitä ja mitkä asiat ainoastaan syövät voimiasi.

3. Kuuntele sydäntäsi

Sanonta on ehkä kliseinen, mutta täysin totta. Pohdi, minkälaisia tunteita tahdot kokea ja mistä ammennat voimaa. Haluatko olla innostunut ja motivoitunut? Koetko olosi hyväksi, kun saat olla luova ja leikkisä? Mieti, mihin käytät aikasi tällä hetkellä. Suoritatko asioita, jotka tekevät olosi vain ahdistuneeksi? Olisiko ehkä fiksumpaa panostaa asioihin, jotka tekevät olosi hyväksi?

4. Älä ole martyyri

Monet ajattelevat, että täydellisen äidin, vaimon, tyttären, ystävän ja työntekijän roolin yhdistäminen on täysin realistista. Kun yrität olla täydellinen muiden vuoksi, jätät samalla oman hyvinvointisi kaikkein pienimmälle huomiolle. Asian pitäisi olla kuitenkin toisin päin. Kun jätät jatkuvasti yöunesi lyhyiksi töiden takia tai harrastuksesi välistä, jotta ehtisit leipoa koulunmyyjäisiin, kostautuu kaikki se pian omassa jaksamisessasi. Vähennä suorituspaineitasi ja ole sen sijaan oma energinen itsesti, jonka olemus on levännyt ja hyvinvoiva.

5. Älä vertaile

Älä vertaa itseäsi muihin. Jokainen meistä on oma persoonansa ja arvokas juuri sellaisenaan. Jokaisella meillä on myös omat vahvuutensa ja heikkoutensa.  Et voi esimerkiksi pyrkiä samanlaisiin fyysisiin suorituksiin jumppatunnilla, kuin koko ikänsä liikuntaa harrastanut ystävättäresi. Katso itseäsi kuin uniikkia luomusta, jollaista ei maailmassa ole toista samanlaista.

6. Älä mieti mitä muut ajattelevat

Lopeta muiden miellyttäminen oman hyvinvointisi kustannuksella. Jos raahaat itsesi vastentahtoisesti joka viikko zumba-tunnille ystäväsi kanssa, vaikka oikeasti tahtoisit rauhoittua joogakurssilla, tee asialle jotain. Jos taas tahdot viettää syntymäpäiväsi ulkomailla, tee niin. Älä mieti, mitä vanhempasi ajattelevat tai mitä ystäväsi sanovat. Kun hyväksyt, että sinun ei tarvitse tehdä asioita muiden mielipiteiden vuoksi, elämäsi helpottuu kummasti.

7. Kysy rohkeasti apua

Kruunusi ei kirkastu sen enempää, vaikka paiskisit töitä kuinka, uhraisit kaiken vapaa-aikasi vapaaehtoistyölle tai kokkaisit päivittäin terveellistä kotiruokaa perheellesi. Avun pyytäminen on sallittua ja se saa läheisesikin ehkä huokaisemaan helpotuksesta. He huomaavat, ettet sittenkään ole fantasiahahmo, joka selviytyy omin voimin kaikesta.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat