Tee sängystäsi täydellisen puhdas nukkumiskeidas – 7 vinkkiä parempaan uneen

20.12.2014 20:15 - Eeva Rajala

Pienelläkin siivoamisella voit parantaa unenlaatuasi merkittävästi.

Vaikka et olisikaan siivousintoilija, kannattaa seuraavat vinkit laittaa korvan taakse. Huffington Post -lehti listasi seitsemän helppoa vinkkiä, joilla makuuhuoneesta ja omasta sängystä voi tehdä täydellisen unen tyyssijan. Näin annat itsellesi myös mahdollisuuden parempiin uniin.

1) Raivaa sotkut pois

Poista makuuhuoneesta tai sänkysi välittömästä läheisyydestä kaikki tavarat, jotka eivät siihen kuulu. Makuuhuoneessa olevat sotkut stressaavat mieltä ja voivat vaikuttaa nukkumistapaan. Samalla saat poistettua makuuhuoneesta turhaan pölyä keräävät tavarat.

2) Pyyhi pölyt säännöllisesti

Pölypunkit ovat pääsyy sisäilma-allergioihin ja astmaan. Pyyhi pölyt kaikkialta, huonekaluista, ikkunalaudoilta ja lattioilta. Muista tuulettaa ja imuroida myös pehmeät tavarat, kuten tyynyt. Pyri pyyhkimään pölyt kerran viikossa.

3) Syväpuhdista mattosi

Mattojen puhtaudesta kannattaa myös pitää huolta. Mikäli makuuhuoneessa on kokolattiamatto, kannattaa se puhdistaa huolella ainakin kerran kuukaudessa.

4) Lemmikkieläimiä ei makuuhuoneeseen

Vaikka lemmikit ovat söpöjä ja ihanan pehmeitä vierelläsi, ne ovat täynnä allergeenejä. Kyseessä voi olla lemmikistä irtoava hilse tai muu ulkoa tuotu allergeeni. Mikäli mahdollista, estä lemmikkisi pääsy makuuhuoneeseen. Älä ainakaan anna lemmikin nukkua samassa sängyssä kanssasi.

5) Tee siivous orgaanisilla tuotteilla

Monet puhdistusaineet ovat täynnä kemikaaleja. Niiden sijaan kannattaa käyttää mahdollisimman luonnollisia ja orgaanisia puhdistusaineita. Näin kemikaalien hajut eivät ärsytä ja aiheuta uniongelmia.

6) Vaihda lakanat säännöllisesti

Tämä saattaa kuulostaa itsestään selvältä, mutta lakanoiden vaihtaminen ja niiden peseminen poistaa kuolleet ihosolut, joita sinusta on irronnut yön aikana. Näin nukkumisalueesi pysyy puhtaampana ja nukut paremmin tietoisena siitä, ettet ui omassa kuolleessa ihossasi. Pese lakanat ja tyynyliinat viikoittain.

7) Makuuhuoneessa nukutaan

Vältä viettämästä pitkiä aikoja hereillä makuuhuoneessa. Aivosi yhdistävät sänkysi väsymykseen. Jos päivän aikana luet esimerkiksi kirjaa tai pelaat kännykälläsi sängyssäsi, saatat viestiä aivoillesi väärin asioita. Nukahtamisesta voi tulla vaikeampaa. Lisäksi mitä vähemmän vietät aikaasi makuuhuoneessasi, sitä vähemmän sottaat sitä.

Lue myös: Kodin pahin bakteeripesä onkin pyyhe - miten saat pyyhkeistä hygieenisemmät?

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat