Tiedätkö, milloin päänahan hilseilystä pitää huolestua?

13.09.2014 18:15 - Linda Arponen

Päänahka voi hilseillä eri tavoilla ja eri syistä.

Hilseen näkeminen hiuksissa on ärsyttävää. Joskus hilseilyn taustalla voi kuitenkin kyteä jokin vakavampikin ongelma.

Syys- ja talvikuukaudet voivat olla rankkoja niille, jotka kärsivät kuivasta päänahasta. Jos hilseilyä näkyy kuitenkin muulloinkin, etkä ole varma sen syystä, voit yrittää etsiä apua alta:

Kyse on luultavasti kuivasta päänahasta, jos...

Suolakiteiden kokoiset valkoiset hiutaleet voidaan helposti laittaa kuivan päänahan syyksi. Tilanteen voi kuitenkin korjata hoitamalla päänahkaa paremmin. Taustalla voi olla esimerkiksi sellainen syy, että keskityt vain hiustenhoitoon, etkä ollenkaan päänahkaan. Näin iho voi alkaa kutista ja hilsettä syntyä.

Ratkaisu on hiusten juurien kosteuttaminen. Voit aloittaa esimerkiksi niin, että laitat päänahkaan öljyä yöksi. Hiero öljy hellästi päänahkaan, jotta kutina ja kuivuus helpottavat.

Taustalla voi olla jotain vakavampaa, jos...

Jos päänahkasi kutisee niin, että siitä irtoaa kaurahiutaleiden kokoisia paloja, on taustalla rasvoittuva päänahka. Jos asialle ei tee mitään, voi hiuksia alkaa jopa lähteä. Rasvoittuminen johtuu siitä, kun luonnolliset öljyt eivät pääse hiuksiin, vaan alkavat kerääntyä päänahkaan.

Ratkaisuna voi kokeilla esimerkiksi päänahan hellävaraista kuorintaa ennen shampoopesua. Jos tilanne ei tunnu helpottuvan, kannattaa suunnata ihotautilääkärille, sillä taustalla voi olla myös jokin ihosairaus, kuten psoriasis.

Lue myös: Banaania ja tummaa sokeria - reseptit kuivan päänahan luonnolliseen hoitoon

Lähde: PopSugar

Kilpailut

Uusimmat