Tsemppiä elämänmuutokseen: Neljä neuvoa, jotka motivoivat painonpudotuksessa

20.08.2014 22:15 - Katariina Näreaho

Syksy on tullut ja moni on tehnyt jälleen muutoksen kohti terveellisempää elämää. Jos edessä on suuri painonpudotusurakka, löytyy apua motivaation seuraavista vinkeistä.  

Kun usko alkaa horjua ja motivaation puute iskee, pidä mielessä nämä neljä asiaa:

1. Tulokset eivät tule yhdessä yössä, vaan niiden eteen on nähtävä vaivaa.

Jokainen askel kohti tavoitettasi näkyy varmasti, mutta siihen voi vierähtää aikaa. Voi myös olla, että alkuun kilot karisevat vauhdilla, mutta loppua kohden tahti hidastuu ja usko alkaa loppua. Tärkeintä on vain pidättäytyä oikeanlaisessa ruokavaliossa ja liikkua riittävästi. Ethän ole kerännyt kilojasikaan yhdessä päivässä! 

Vältä jojo-laihdutusta, sillä siitä voi koitua vakavia terveysriskejä. Lue lisää täältä.

2. Aseta itsellesi pieniä, helppoja tavoitteita.

Yhden suuren tavoitteen lisäksi on hyvä asettaa matkan varrelle realistisia ja pieniä tavoitteita. Kun saavutat ne, juhli! Yhtä suurta ja tuntematonta kohti meneminen voi tuntua haastavalta ja mahdottomalta, mutta kun asetat itsellesi välitavoitteita, näet kuinka hyvin edistyt. Välitavoitteet voivat olla esimerkiksi konkreettisia karistettuja kiloja tai viikottaisia treenikertoja.

Lue lisää vinkkejä välitavoitteisiin täältä.

3. Pidä päiväkirjaa.

Voit aloittaa esimerkiksi ruoka- ja liikuntapäiväkirjan, jonne merkitset myös karistamasi kilot. Urakkasi koostuu pienistä askelista, joten on hyvä pitää motivaatiota yllä seuraamalla edistymistään. Älä kuitenkaan tuijota vaakaa liikaa, sillä lihas painaa enemmän kuin rasva, joten mittanauhasta on suurempi hyöty.

Lue ruokapäiväkirjan hyödyistä lisää täältä.

4. Vertaistuki!

Kun kyse on suuresta elämänmuutoksesta, on hyvä etsiä rinnalle joku, joka kokee tulevat ylä- ja alamäet kanssasi. Treenikaverista saa myös paljon motivaatiota. Olipa vertaistukihenkilösi sitten perheenjäsenesi, työkaverisi tai internetin keskustelupalstalla keskusteleva henkilö, olette vahvempia yhdessä.

Lue 21-vuotiaan Emilian, joka pudotti painoaan yli 60 kiloa, tarina täältä.

Lue myös: 30 vinkkiä, joilla karistat kesäkilot lopullisesti

Lähde: Fitsugar

Kilpailut

Uusimmat