Tutkijat selvittivät minkä ikäisenä olet onnellisimmillasi - yllätyitkö?

02.09.2014 15:33 - Heli Thoren

Onnellisuus voi olla myös iästä kiinni.

Tutkijat selvittivät, että missä iässä ihminen on loppujen lopuksi onnellisimmillaan. Monet kokevat, että parikymppisenä huolia ja murheita vailla, elämä on ihanaa aikaa. Toiset ajattelevat taas, että lasten ollessa pieniä, elämä on ehkä stressaavaa, mutta samalla hyvinkin täyttä ja onnellista. Tutkimus osoittaa kuitenkin toisin.

Isossa-Britanniassa tehty tutkimus näyttää, että kaikkein onnellisimpia ovat seitsemänkymmentä vuotta täyttäneet. Tutkimuksessa yli yksi kolmasosaa yli 70-vuotiaista vastanneista koki itsensä "hyvin onnelliseksi". Onneksi koettiin aktiivinen sosiaalinen elämä, ilo omasta terveydestä ja se, ettei kivojen asioiden tekemistä täytynyt arjen kiireiden vuoksi jättää viikonloppuun.

Tutkijoiden mukaan asenne ratkaisi sen, miten vastaajat kokivat ikääntymisen suhteessa onneen. Seitsemänkymppiset kokivat itsensä onnellisiksi silloin, kun he suhtautuivat elämän etenemiseen myönteisesti. Seitsemänkymppiset kokivat myös löytävänsä nuorempia paremmin elämän yksinkertaiset ilon ja onnen aiheet.


Lisää onnea elämään: 7 yksinkertaista vinkkiä täällä.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat