Tyrmistyttävää: Luokitellaanko lihavuus jatkossa vammaksi?

19.12.2014 12:15 - Senni Loikala

Euroopan unionin tuomioistuin pohtii, pitäisikö lihavuus laskea tulevaisuudessa vammaksi. Tällöin työnantajien täytyisi tehdä erityisjärjestelyitä ylipainoisille alaisilleen.

Euroopan unionin tuomioistuin harkitsee, pitäisikö ihmisen ylipaino määritellä vammaksi, mikäli se häiritsee ihmisen pärjäämistä työelämässä. Sen mukaan näin voisi olla, jos "ylipaino häiritsee asianomaisen täysipainoista ja tehokasta osallistumista työelämässä tasavertaisesti muiden työntekijöiden kanssa".

Käytännössä muutos saattaisi johtaa tilanteeseen, jossa työnantajien tulisi tehdä erityisjärjestelyitä ylipainoisille työntekijöille. Mirror-lehden mukaan ne voisivat olla suurempia parkkiruutuja, työistuimia, pöytiä ja hätäuloskäyntejä. Muutoksessa olisi taatusti sudenkuoppia.

- Uskon, että se tulee myös aiheuttamaan kitkaa työpaikoilla ylipainoisten ja muiden työntekijöiden välillä, sanoo tiedottaja Tam Fry brittiläisestä National Obesity Forumista.

Euroopan unionin tuomioistuin sai tapauksen käsiteltäväksi 15 vuotta perhepäivähoitajan työtä tehneeltä Karsten Kaltoftilta, joka menetti työnsä ylipainon takia.

- En näe itseäni vammaisena. Se ei ole hyväksyttävää irtisanoa ihmistä lihavuuden takia, jos ylipainoiset tekevät työnsä kunnolla, kommentoi Kaltoft aiemmin BBC:lle.

Muutos koskisi kaikkia Euroopan unionin jäsenmaita, joten mahdollisen muutoksen tapahtuessa se koskisi myös suomalaisia. Mitä mieltä sinä olet liikalihavuuden laskemisesta työnantajalta erityisjärjestelyitä vaativaksi vammaksi?

Seuraava artikkeli: Myrskyn merkkejä ilmassa: Liian lihava Instagramiin - teinitytön alusvaatekuvat poistettiin

Lähde: Mirror

Kilpailut

Uusimmat