Unohda pillerit ja taltuta krapula luonnollisilla keinoilla

30.05.2015 16:15 - Laura Sulkava

Paras keino ehkäistä krpaulaa, on olla juomatta. Jos kuitenkin juhlavaihde kytkeytyy päälle ja paha olo meinaa iskeä, voi siihen vastata luonnollisilla keinoilla.

Kirjoitimme aikaisemmin keinoista, joilla saavuttaa krapulattoman aamun, vaikka juhlimaan lähtisi. Jos kuitenkin bilevaihde on päällä ja ehkäisykeinot olisi pitänyt ottaa aikaisemmin huomioon, voit huonoa oloasi parantaa luonnollisilla keinoilla.

Alla listattuna keinoja helpottaa krapulaa.

1. Kunnon määrä inkivääriä kuuman veden tai teen kanssa auttaa oksettavaan oloon ja vatsanväänteisiin. Juo mukillisia pitkin päivää.

2. Raa'at vihannekset, kuten tomaatti, parsakaali ja pinaatti, sisältävät paljon glutationia, vahvaa antioksidanttia, joka auttaa tehostaa maksaa puhdistamaan myrkkyjä. Myös raaka kananmuna ja valkosipuli sisältävät tätä luonnollista puhdistustaineitta.

3. Punainen liha on hyvä alfalipoiinihapon, antioksidanttien, lähde. Krapulassa voikin hyvillä mielin syödä kunnon pihvin, jotta maksa toimisi tehokkaammin.

4. C-vitamiini auttaa myös maksaa puhdistamaan myrkkyjä kehosta. Pidä siis huoli runsaasta C-vitamiinin saannista.

5. Nesteytyksestä tulee huolehtia ennen alkoholin nauttimista, sen aikana ja jälkeen. Kankkusessa nestetankkaus on todella tärkeää ja vesilaseja kannattaa kumota päivän mittaan tasaiseen tahtiin, jotta kärsisi mahdollisimman vähän nestehukasta.

6. Liikkuminen auttaa myös huonoon oloon. Nouse ylös sängyn pohjalta ja tee vaikka pieni kävelylenkki.

Lue myös: Miksi drinkki lounasaikaan vaikuttaa vahvemmin kuin illalla? Katso 8 vinkkiä ehkäistä krapulaa

Lähde: Female First

Kilpailut

Uusimmat