Vaivaako joulustressi? Helpota sitä kolmen kohdan avulla

23.12.2014 19:45 - Heli Thoren

Joulu on rauhoittumisen juhla - mutta vielä olisi niin monta asiaa hoidettavana! Jos stressi uhkaa, pyri nollaamaan ajatuksesi.

Joulustressi ei ole toivottu vieras ennen aattoa, mutta valitettavan moneen kotiin se silti salakavalasti hiipii. Jos huomaat murehtivasi ja stressaavasi joulun alla, muista nämä:

1. Vähempikin riittää

Muista, että hyvä joulumieli ei ole sillilaatujen määrästä kiinni. Vähemmälläkin pärjää ja hyvä tunnelma syntyy loppujen lopuksi rennosta yhteiselosta - ei pingottamisesta. Tee vähemmän ja karsi jouluherkkujen määrää, jotta et joudu huhkimaan itseäsi stressiin asti. Vähän on enemmän on hyvä sääntö myös joulutarjoiluihin.

2. Muistinko kaikki?

Jos epäröit muistitko hankkia lahjan kaikille tai tajusitko leipoa jokaiselle naapurille, turvaudu varalahjataktiikkaan. Hanki muutama makeisrasia tai glögipullo varalle, jos joku unohtunut läheinen ilmestyy ovellesi kukan tai paketin kanssa. Laita karkkirasian ympärille nauhaa ja varaa muutama ylimääräinen kortti, jotka voit tarpeen tullessa kirjoittaa. Näin et joudu stressaamaan, vaan tiedät varautuneesi unohduksen varalle.

3. Pidä tauko

Stressitasot nousevat vääjäämättä, kun häärit aamusta asti moppi kädessä, ja uuni paistaa kolmatta satsia joulutorttuja vierelläsi. Ennakoi herkkujen kanssa ja varaa itsellesi myös hetkiä, jolloin voit rauhoittua. Käy puolen tunnin kävelyllä ja ota lämmin, pitkä suihku lenkin jälkeen. Levännyt mieli ja energiaa saanut keho toimivat paljon paremmin ja jouluvalmistelut etenevät huomattavasti paremmin. Muista, että joulu on nautinnon ja yhdessäolon juhla - ei stressaamisen.


9 asiaa, joiden tekemistä et tule katumaan. Tartu hetkeen ja lue lisää aiheesta täällä.

Kilpailut

Uusimmat