Valitetaanko sinulle sormien naksuttelusta? Lopeta narina vetoamalla faktaan

30.03.2015 19:15 - Senni Loikala

Sormiaan tai muita jäsienään naksuttelevat saavat usein kauhistuneita katseita ja vetoomuksia lopettaa tapa. Videolla selvitetään, onko naksuttelua syytä lopettaa terveyden vuoksi.

Monet paheksuvat, jos toinen naksuttelee sormiaan tai muita jäseniään. Paheksujat saattavat pyytää toista lopettamaan vedoten tavan epäterveellisyyteen. Mutta onko naksuttelu todella pahasta?

Puolesta ja vastaan

Netissä leviää hurjaa vauhtia video, jossa pohditaan naksuttelun mahdollisia haittoja. Siinä kerrotaan esimerkiksi miehestä nimeltään Donald L. Unger, joka naksutteli vain toisen käden sormiaan 60 vuoden ajan. Hänen kumpaankaan käteensä ei kehittynyt tuona aikana nivelreumaa, eikä naksuttelu aiheuttanut hänelle mitään haittaa.

Jos sinulle valitetaan naksuttelustasi, voi olla hyvä idea ottaa L. Ungerin nimi esille ja kertoa, ettei hänelle seurannut vuosikymmenten naksuttelusta mitään pahaa.

Toisaalta videolla otetaan esille 1990-luvulla tehty tutkimus, jonka mukaan säännöllisellä naksuttelulla voisi olla ikäviä seurauksia. Se saattaisi esimerkiksi laajentaa niveliä. Aihetta ei kuitenkaan ole sen koommin tutkittu, joten voisiko sinusta naksuttelijat täten armahtaa?

20 minuutin sykli

Kiinnostavana naksutteluun liittyvänä knoppitietona videolla on se, että kerran sormia naksautettuaan täytyy odottaa 20 minuuttia, ennen kuin sormista saadaan jälleen paukahdus ilmoille.

Naksuttelun terveysseurauksista ei ole yhdenmukaista tietoa. Näin ollen on myös mahdollista, että siitä voi olla haittaa nivelille. Sen vuoksi tilanne pysyy varmasti ennallaan, eli naksuttelijat naksuttelevat ja saavat toiset irvistämään nivelistään lähtevistä äänistä.

Katso video alta.

Lue tärkeät vinkit, joilla pidät luusi kunnossa aiemmasta artikkelistamme.

Kilpailut

Uusimmat