Vältä tulehdukset: 4 konstia poistaa sisäänpäin kasvaneet karvat

18.07.2014 21:15 - Senni Loikala

Joskus karvat kasvavat ihon alle, mikä näkyy usein pieninä nyppylöinä ihon pinnalla. Onneksi karvat on mahdollista poistaa kotikonstein.

Health Me Up -sivusto listasi keinoja, joita kannattaa kokeilla ihonalaisten karvojen poistoon.

Kuori

Välillä karvat kasvavat ihon alle sen vuoksi, että kuollut ihosolukko tukkii karvatupet. Tällöin iho on hyvä kuoria, sillä se poistaa kuolleen ihon ja lian kyseisestä kohdasta. Samalla kuorinta voi myös tuoda sisäänkasvaneen karvan pään pintaan niin, että siihen on helpompi tarttua.

Käytä aknelääkettä

Monesti sisäänpäin kasvaneen karvan ympärillä on tulehdusta ja jopa mätää. Voi olla hyvä idea kokeilla aknelääkettä kohdan päälle. Esimerkiksi salisyylihappo tai bentsyyli-peroksidi saattavat rauhoittaa ihoa ja saada karvan kasvamaan oikeaan suuntaan.

Lämmitä

Jos huomaat sisäänpäin kasvaneen karvan, voit kokeilla ongelma-alueelle lämpöhaudetta. Se nimittäin pehmentää ihoa ja saa karvan nousemaan kohti ihon pintaa. Tällöin karva on mahdollista poistaa helpommin.

Kokeile kananmunan kalvoa

Erään erikoisen keinon kerrotaan auttavan sisäänpäin kasvaneisiin karvoihin. Irroita keitetyn kananmunan kuoren ja valkuaisen välissä oleva ohut kalvo. Laita se muutaman minuutin ajaksi ongelma-alueelle. Kun kalvo on kuivunut, repäise se pois. Tämän pitäisi vetää karvaa ylöspäin ja jopa poistaa sen.

Uutisoimme aiemmin, mitkä seitsemän asiaa on hyvä tietää ennen vahausta. Pääset juttuun tästä.

Lähde: Health Me Up

Kilpailut

Uusimmat