Veden asema uhattuna – paras urheilujuoma onkin maito?

01.04.2015 15:45 - Linda Arponen

Tutkimuksen mukaan treenin jälkeen kannattaisi yllättäen juodakin maitoa, eikä vettä tai muita perinteisiä urheilujuomia.

Mihin juomaan tartut yleensä rankan kuntosalitreenin jälkeen? Vastaus on luultavasti vesi tai jokin urheilujuoma. Tuoreen tutkimuksen mukaan paras palautusjuoma voisi olla kuitenkin maito.

Tutkimus toteutettiin brittiläisessä Birminghamin yliopistossa, jossa professori Alice Roberts värväsi ryhmän opiskelijoita urheilemaan kanssaan. Liikunnan jälkeen ryhmä nesteytti itseään kolmella erilaisella juomalla, vedellä, maidolla ja urheilujuomalla.

Maidosta hyötyy pidempään

Roberts ryhmineen huomasi, että maito jäi kehoon huomattavasti pidemmäksi aikaa kuin vesi tai urheilujuoma. Syyksi hän kertoo sen, että maito vapautuu hyvin hitaasti ohutsuoleen, jolloin se imeytyy paljon rauhallisemmin verenkiertoon, jolloin keho pysyy nesteytettynä pidempään.

Professori kehuu maitoa urheilujuomana myös sen vuoksi, että se sisältää paljon elektrolyyttejä, kuten natriumia ja kaliumia, joita katoaa kehosta sen hikoillessa.

Lue myös: Haluatko pysyä hoikkana? Syö maitotuotteita tarpeeksi usein

Lähde: The Telegraph

Kilpailut

Uusimmat