Virtsarakko liiskaantuu, suolisto siirtyy – video paljastaa, miten äidin keho tekee tilaa vauvalle

04.05.2015 08:45 - Eeva Rajala

Väsymys, pahoinvointi ja yleinen epämukavuuden tunne ovat lähes jokaiselle odottavalle ja synnyttäneelle äidille tuttua kauraa. Ne eivät myöskään ole mikään ihme - ei varsinkaan, kun tietää, mitä kaikkea äidin vartalossa raskauden aikana tapahtuu.

Chicagon tiedemuseon tekemä animaatio selventää, miten naisen sisäelimet liikkuvat raskauden joka vaiheessa. Animaatiosta näkyy, miten naisen sisäelinten pitää sopeutua muuttuvaan tilanteeseen ja siihen, että kasvava vauva tarvitsee koko ajan lisää tilaa.

Naisen sisuskalut saavat kestää paljon. Sikiön kasvaessa sydän joutuu tekemään enemmän työtä ja sikiö alkaa myös painaa tulevan äidin virtsarakkoa epämukavan tuntuisesti. Kun sikiö kasvaa vatsassa, odottava äiti myös tuntee selvästi, miten esimerkiksi hengittäminen vaikeutuu. Tämä johtuu siitä, että kasvava vauva painaa keuhkoja littanaksi ja nostaa niitä ylöspäin.

Animaatiosta selviää myös ne hormonaaliset muutokset, jotka vaikuttavat lähes jokaisen sisäelimen toimintaan. Nämä muutokset näkyvät naisessa muun muassa outoina ruokamielihaluina, pahoinvointina tai äärimmäisenä väsymyksenä.

Katso animaatio alta tai Daily Mailin sivuilta täältä!

Lue myös: Äidit kampanjoivat kauneusihanteita vastaan: "Tältä nainen oikeasti näyttää raskauden jälkeen

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat