Viskin nauttiminen kannattaa - 5 terveyshyötyä

04.06.2014 21:15 - Reija Saarinen

Visikillä on monia erilaisia terveysvaikutuksia, joiden vuoksi sitä kannattaa nautiskella aina silloin tällöin.

Viski on juoma, joka ei ole kaikkien makuun. Tälläkin alkoholijuomalla on kuitenkin runsaasti erilaisia terveysvaikutuksia. Alla niistä viisi.

1. Ehkäisee syöpää

Tietellinen tutkimus on todistanut, että kohtuullisesti käytettynä skottilainen viski auttaa vähentämään riskiä sairastua syöpään. Viskillä on nimittäin runsaasti antioksidanttisia ominaisuuksia, mikä suurelta osin vähentää riskiä.

2. Vähentää aivohalvauksen riskiä

Liiallinen juominen on yhdistetty suureen aivohalvausriskiin. Mutta sen sijaan skottilaisen viskin kohtuullinen nauttiminen voi auttaa alentamaan riskiä huomattavasti. Yllättävää kyllä, yksi drinkki päivässä saattaakin olla parempi kuin ei juomaa lainkaan.

3. Vahvistaa sydäntä

Viskin sisältämät antioksidantit auttavat pitämään myös sydämen kunnossa. Viski sisältää myös ellagiinihappoa,  joka on hyvin voimakas antioksidantti. Tämä auttaa pitämään sydänsairaudet loitolla, mikä mahdollistaa vahvan ja terveen sydämen.

4. Vähentää dementiaa

Tutkimusten mukaan viskin säännöllinen nauttiminen vähentää huomattavasti riskiä sairastua dementiaan.

5. Ei sisällä turhia kaloreita

Viski on lähes rasvaton ja sisältää moniin alkoholijuomiin verrattuna vähän kaloreita. Viskishotin kalorimäärä on pienempi kuin olutpullon tai siiderin, joten vaihtamalla oluen viskiin laskee riski kaljamahan saamisesta.

Aiemmin olemme uutisoineet erilaisista alkoholimyyteistä. Tuon jutun pääset lukemaan täältä.

Lähde: Boldsky

Kilpailut

Uusimmat