Voiko se todella olla näin helppoa? "Kätevin tapa laihduttaa on hengittää"

17.12.2014 21:15 - Rea Tallgren

Monille herkkupepuille saattaa tulla ilouutisena, että laihduttamiseen ei välttämättä tarvita mitään sen kummallisempaa konstia kuin elinehtomme hengittäminen. Tutkijoiden mukaan keuhkot ovatkin ihmisen tärkein elin, mitä tulee laihduttamiseen.

Yli 80 prosenttia rasvasta, jonka ihminen polttaa, lähtee käytännössä uloshengittämisen myötä. Ihmisten verenkierrossa on rasvaa, joka koostuu kolmenlaisista atomeista. Jotta rasvaa pytyisi polttamaan hengittämällä, tulee atomit pystyä rikkomaan.

Ilmaa pitäisi pystyä uloshengittämään niin voimakkaasti, että se aiheuttaisi painon putoamista. Tähän tarkoitukseen toimii loistavasti esimerkiksi juoksuharrastus, joka tekee hengityksestä puuskaista ja voimakasta.

Tutkijat osaavat esittää tarkkoja lukuja siitä, kuinka montaa kertaa ihmisen pitäisi päivässä hengittää saavuttaakseen parhaan mahdollisen hyödyn. Oman hengittämisen sääteleminen saattaa kuitenkin olla todella vaikeaa hommaa.

Tärkein opetus tutkijoiden uudessa löydössä onkin se, että uloshengittäminen kuluttaa elimistöstä rasvaa ja mitä hengästyttävämpää urheilulajia harrastaa, sitä tehokkaammin rasva elimistöstä poistuu.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat