"Voinko koskea vatsaasi?" 5 kysymystä, joita ei kannata esittää toisen kehosta

30.01.2015 09:15 - Eeva Rajala

Monille oma keho on niin henkilökohtainen asia, ettei siitä utelu tunnu kovinkaan mukavalta.

Vaikka kysyjällä olisi kuinka hyvät ja ystävälliset aikomukset, toisen kehoon liittyvä utelu voi mennä liian yksityisyyksiin. Huffington Post -lehti istasi viisi sellaista kysymystä, joita kannattaa välttää viimeiseen saakka.

"Oletko raskaana?"

Raskauskysymys on iänikuinen esimerkki todella huonosta kysymyksestä. Ensinnäkin asia ei kuulu kysyjälle, ja toiseksi kysyjä saattaa antaa toiselle positiivisen kohteliaisuuden sijasta vain ahdistuksen tunteen. Nainen kyllä kertoo mahdollisesta raskaudestaan, kun on sen aika. Aina on järkevämpää odottaa, että hän itse avautuu ja kertoo asiasta kuin että siitä udellaan.

"Voinko koskea vatsaasi?"

Toisten ihmisten mielestä on täysin ok koskea toisen vatsaa. Monesti käy niin, että samalla kun ihminen kysyy asiaa, hän jo ojentaa kättään vatsaa kohti. Jos joku kysyy kyseisen kysymyksen, siihen kannattaa vastata tiukasti 'ei'. Jos se ei auta, kannattaa ottaa askel taaksepäin. Kehon kieli voi olla paljon vahvempi kuin sanat.

"Ovatko lapsesi biologisesti sinun?"

Niin sanotun perinteisen perheen lisäksi on olemassa esimerkiksi sateenkaariperheitä. Lapsista, synnyttämisestä ja lasten biologisuudesta kyseleminen voi monesti olla kiusallista ja joskus loukkaavaakin. Tavoista kirjoittava kolumnisti Steven Petrow sanoo, että varmasti jokainen sateenkaariperheen vanhempi on kuullut tämän suuntaisia kysymyksiä: Kuka on oikea äiti, miten teitte tämän, kenen munasolu ja miten paljon maksoitte sijaissynnyttäjästä? Olkoon sukupuolinen suuntaus mikä tahansa, kannattaa uteluun vastata: Kun olen valmis vastaamaan tuohon, olet ensimmäinen jolle kerron.

"Oletko vähän lihonut?"

Tylyimmät kysymykset yleensä liittyvät toisen kehoon. Painonnousu on yksi aihe, jota ei välttämättä kannattaisi ottaa puheeksi. Ystävä ei välttämättä pidä kysymyksestä, vaikka olisit kuinka huolissasi toisen terveydestä. Jos toisen terveydestä ja painonvaihteluista on huolissaan, tilannetta kannattaa lähestyä varovasti kysymällä vaikka, miten toinen voi.

"Miten paljon olet oikein laihtunut"

Painonvaihtelu suuntaan tai toiseen on asia, joka monelle on niin henkilökohtainen, ettei sitä tarvitse aina ottaa puheeksi. Monesti, kun ihminen utelee laihtumisesta, hän ajattelee saavansa näin positiivisen olon toiselle. Kysymys saattaa kuitenkin tuntua negatiiviselta ja usein viittaa siihen, että ihminen on aiemmin näyttänyt pahalta. Sen sijaan voi kehua muuten toisen ulkomuotoa, esimerkiksi hiuksia tai vaikka ryhtiä.

Lue myös: Älä tartu heti suklaaseen - mieliteot voivat johtua elimistön puutostilasta

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat