Yöasu, sukkahousut, uima-asu - 10 jokapäiväistä asustetta, jotka vaarantavat terveyden

27.06.2015 14:15 - Laura Sulkava

Tiesisitkö, että värilliset alusvaatteet, legginsit tai uima-asu voivat olla terveysriski? Tämän jälkeen tiedät, miksi.

Alla on koottuna vaatteiden ja asusteiden aiheuttamia ongelmia.

Tiukat farkut

Kireät farkut voivat puristaa hermoja nivusissa ja jaloissa sekä heikentää verenkiertoa jaloissa. Tämä taas vaurioittaa lihaksia, turvottaa sekä aiheuttaa tunnottomuutta. Pahimmassa tapauksessa nainen on jopa joutunut useiksi päiviksi sairaalaan käytettyään liian tiukkoja farkkuja.

Kireät ihonmyötäiset vaatteet aiheuttavat myös hankausta, saavat ihon hikoilemaan sekä luovat otollisen ympäristön sienille, viruksille ja bakteereille, jotka aiheuttavat helposti tulehduksia.

Muotoilevat sukkahousut

Spanx-alusvaatteet ja muotoilevat sukkahousut mielletään verenkierrolle hyvänä asiana, mutta niissä piilee myös riski. Liian tiukat muotoilevat alusasut voivat litistää sisäelimiä, aiheuttaa vatsakipuja ja närästystä.

Sortsipuku

Muodikkaat sortsipuvut ovat vaikeita pukea päälle ja riisua. Tästä syystä todennäköisesti pitkittää vessassa käyntiä eikä juo riittävästi vettä. Edellä mainitut voivat aiheuttaa vatsa ja selkäkipuja sekä virtsatientulehduksen.

Käytetty pyjama

Yöasu tulisi vaihtaa päivittäin, kuten alusvaatteetkin. Etenkin, jos ei ole tapana käyttää alusvaatteita nukkuessa. Virtsaputken lähistölle ei tulisi päästää likaista yöasua, koska bakteerit pääsevät helposti aiheuttamaan virtsaputkentulehduksen.

Kannattaa nukkua joko puhtaat alusvaatteet tai puhdas pyjama päällä. Tai alasti.

Stringit

Stringit edistävät bakteerien ja virusten siirtymistä peräaukosta vaginaan ja virtsaputkeen. Tuloksena voi olla tulehdus.

Leggingsit

Ihonmyötäiset leggingsit keräävät hikeä ja ihon öljyjä, hieroen niitä ihoa vasten. Leggingsit voivatkin olla likaisin vaate, jonka omistat.

Jos käytät leggingsejä esimerkiksi salilla etkä pese niitä kertojen välissä, altistat kehosi erilaisille viheliäille sienille, viruksille ja bakteereille. Silsa voi aiheuttaa esimerkiksi ihon hilseilyä ja kuoriutumista.

Uima-asu tai bikinit

Lämmin ja kostea uima-asun tai bikinin alaosa on täydellinen kasvupaikka hiivalle ja bakteereille. Synteettiset materiaalit hautovat kosteutta.

Etenkin, jos on taipumusta tulehduksille, kannattaa uimisen jälkeen vaihtaa päälle kuivat bikinit tai uima-asu.

Värilliset alushousut

Kankaissa käytettävät värit voivat ärsyttää herkkää vaginan alueen ihoa ja altistaa tulehduksille. Valkoiset puuvillaiset alusvaatteet ovat ehkä hieman tylsiä, mutta ne ovat alapääsi parhaaksi.

Hikinauhat

Luonnollisesti hikinauhat keräävät hien, mutta ne myös keräävät bakteereita, jotka leviävät edelleen, vaikka kangas kuivaisi. Jatkuva käyttö levittää bakteereita ja aiheuttaa finnejä.

Vaikka kyseessä ei ole elämää uhkaava vaara, kyseessä on silti tulehdustila.

Flipflop-sandaalit

Varpaiden väliin menevät sandaalit vaarantavat jalkojen hyvinvoinnin. Ne altistavat sienille, viruksille ja bakteereille. Tulehdusten lisäksi jalat kipeytyvät helposti ja asento voi vääristyä.

Lue myös: Käveletkö koroilla päivittäin? Vahingoitat jalkojasi huomaamattasi

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat