Päivi Räsäsen yllättävä ehdotus: Ehtoollisviinit ruokakauppoihin!

01.04.2015 08:15 - Mikko Räsänen

Keskustelu viinien tuomisesta ruokakauppoihin on saanut yllätyskäänteen, kun tähän asti muutosta vastustanut Päivi Räsänen on valmis muuttamaan mielensä tietyin reunaehdoin.

Monissa Euroopan maissa viinikulttuuriin kuuluu se, että viinejä voi ostaa lähes kaikista ruokakaupoista. Monet ovat halunneet Suomessakin vapauttaa viinien myynnin ruokakaupoille. Toistaiseksi uudistus on kuitenkin jäänyt tekemättä, sillä kannattajien lisäksi sille on ollut myös runsaasti vastustajia.

Yksi näistä on ollut Kristillisdemokraatit, joka puheenjohtajansa Päivi Räsäsen suulla on vastustanut kaikkia alkoholilakiin ehdotettuja vapautuksia. Nyt Räsänen on kuitenkin yllättäen muuttanut mieltään. Hän on nimittäin valmis vapauttamaan viinit lähikauppoihin - yhdellä reunaehdolla.

- Niiden on kaikkien oltava ehtoollisviinejä, kertoo Voicen haastattelema nimettömänä pysyvä Kristillisdemokraattien kansanedustaja.

Kansanedustajan mukaan Räsänen tuonut ehdotuksensa puolueen eduskuntaryhmän käsittelyyn ja saanut sieltä tukea ajatukselle.

- Ovathan ehtoollisviinit ihan jumalattoman hyvän makuisia, kansanedustaja miettii, eikä pidä mahdottomana, että uudistus voisi auttaa lopettamaan kirkosta eroamiset ja kääntää kirkon jäsenmäärän taas kasvuun.

{lainaus teksti="Ovathan ehtoollisviinit ihan jumalattoman hyvän makuisia"}

Suomen luterilaisen kirkon ehtoollisviinit tulevat Italiasta maan tunnetuimpiin kuuluvalta La Lipilan viinitilalta. Voice tavoitti yli 300 vuotta toiminutta sukutilaa nykyisin pyörittävän April Lipilan. Hän kuuli Räsäsen ehdotuksesta vasta nyt ja ilahtui merkittävästi.

- Tämä on todella hyvä uutinen. Tiedämme, että suomalaiset rakastavat viiniämme, joten nyt heille tulee entistä parempi mahdollisuus nauttia siitä, Lipila iloitsee.

- Suomen kirkko on pitkään ollut uskollinen asiakkaamme, mutta olen jo kauan arvostellut heitä siitä, miksi he tarjoilevat ehtoollisella viiniä niin pieninä annoksina. Suomella on niin pitkät perinteet vodkan ja muiden väkevien juomisessa, että ehtoollisviini on ehkä tottumuksesta tarjoiltu snapsilaseista. Olinkin ehdottanut, että kirkko hankkisi 12cl:n, 16cl:n ja 24cl:n ehtoollislaseja, ja seurakuntalainen saisi sitten itse päättää, millaisen haluaa, Lipila kertoo.

Kilpailut

Uusimmat