127-vuotiaan naisen pitkän iän salaisuus: Suklaan syöminen ja sinkkuna pysyminen

01.09.2014 10:40 - Susanna Karttunen

127-vuotias meksikolaisnainen on pysynyt aktiivisena vielä vanhallakin iällä. Hänen pitkän ikänsä salaisuuden uskotaan olevan esimerkiksi suklaan syöminen ja se, ettei hän mennyt koskaan naimisiin.

Meksikolainen 127-vuotias Leandra Becerra Lumbreras on vanhimmaksi elänyt ihminen. Hiljattain syntymäpäiviään viettänyt Lumbreras syntyi vuonna 1887. Elämänsä aikana hän on muun muassa taistellut Meksikon vallankumouksessa vuosina 1910-1917.

Lumbrerasin perhe kertoo, että naisen pitkän iän yksi salaisuuksista on suklaan syöminen, mikä varmasti ilahduttaa kaikkia herkkusuita. Muita salaisuuksia ovat päiviä putkeen nukkuminen ja avioliiton vältteleminen.

- Isoäiti on aina taistellut ja vielä kaksi vuotta sitten hän neuloi ja kutoi. Hän ei ole koskaan lakannut olemasta aktiivinen, siksi luulemme hänen eläneen niin pitkään, lapsenlapsi Miriam Alvear, 43, kertoo.

Pitkään elämisen huono puoli on, että Lumbreras on joutunut hautaamaan viisi lastaan sekä useita 20 lapsenlapsestaan, joista viimeisin kuoli viime vuonna 90-vuoden ikäisenä.

Meksikon viranomaiset yrittävät saada naiselle uuden syntymätodistuksen, sillä hän hävitti alkuperäisen kappaleen 40 vuotta sitten.

Uutisoimme aiemmin maailman vanhimmasta baarimikosta. Lue artikkeli täältä.

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat