6 alkoholiin liitettyä myyttiä, jotka ovat täyttä tarua

01.09.2015 17:15 - Reetta Haverinen

Alkoholiin liittyy paljon uskomuksia, jotka eivät pidä lainkaan paikkaansa. On aika korjata nämä väärät oletukset, jotka liittyvät muun muassa krapulaan ja juomien energiapitoisuuksiin, ja paljastaa totuus asioista, joihin monet ovat sinisilmäisesti uskoneet. 

Ruokaan ja syömiseen liittyy paljon uskomuksia: sanotaan, että kylmä kahvi kaunistaa ja että omena päivässä pitää lääkärin loitolla. Edellä mainittujen sanontojen paikkansa pitävyydestä emme pane päätämme pantiksi, mutta seuraavista alkoholiin liiteyistä myyteistä voimme mennä takuuseen - nämä virkkeet ovat täyttä palturia:

1. Missä järjestyksessä juot erilaisia alkoholijuomia, vaikuttaa krapulaasi

Se, juotko olutta konjakkilasillisen jälkeen tai sitä ennen, ei vaikuta mitenkään siihen, kuinka paha seuraavan päivän krapulasi tulee olemaan. Minkä verran kiskot juomia alas suustasi ja kuinka vahvoja kumoamasi juomat ovat, määräävät, kuinka pahasti ohimoitasi jyskyttää aamun valjetessa.

2. Viini paranee vanhetessaan

Jotkut viinipullot ovat mittaamattoman arvokkaita, mitä kauempaa ne ovat saaneet olla avaamattomina. Kaikki viinit eivät kuitenkaan muutu sen aromikkaammiksi, vaikka ne lojuisivat viinikaapin perällä puoli vuosisataa.

Riippuu paljon viinistä ja sen luonteesta, muuttuuko juoman aromi paremmaksi vuosien saatossa. Monia viinejä ei ole tarkoituskaan säilyttää vuosikausia vaan ne on tarkoitus juoda jo pian pullottamisen jälkeen.

3. Vaaleat oluet sisältävät vähemmän kaloreita ja promilleja

Oluen väri ei kerro juoman vahvuudesta ja kaloreista mitään. Juoman sävy kielii ainoastaan siitä, minkälaisesta viljasta tuote on valmistettu. Laihduttajien on siis turha turvautua vaaleisiin lager-oluisiin tummien tuoppien sijaan. 

4. Kahvi ja suihku auttavat krapulaan

Vaikka kupillinen esperessoa ja viileä suihku voivat piristää nuupahtanutta oloa, eivät ne paranna tai vie krapulaa mennessään. Parhaiten säästyt seuraavan päivän pahalta ololta ja päänsäryltä, kun jätät bileillan viimeiset alkoholijuomat juomatta.

5. Kun nautit kofeiinia alkoholin kanssa, pysyt virkeänä

Jos nautit kahvia tai energiajuomaa sisältäviä drinkkejä baarissa, voit toki piristyä, mutta se ei tee sinusta yhtään sen valppaampaa. Alkoholi turruttaa aisteja ja vaikuttaa niin tasapainoon, tarkkuuteen kuin ongelmanratkaisukykyynkin. Et siten missään nimessä voi lähteä ajamaan pyörällä tai autolla, vaikka olisit oluen ohella juonut kuppitolkulla kahvia!

6. Krapula ei riipu siitä, juotko viiniä, olutta vai teräviä snapseja

Alkoholijuomat aiheuttavat krapulan, mutta se, miten painajaismainen seuraavasta päivästä tulee, riippuu paljon nauttimistasi juomista. Paljon sokeria sisältävät juomat, kuten makea kuohuviini ja drinkit, aiheuttavat päänsärkyä. Monet myös kärsivät turvonneesta olosta esimerkiksi runsaan oluen juonnin jälkeen. Katso siis mitä kurkkuusi kaadat, jos tahdot välttyä vuosi sadan pahimmalta kuvotukselta.

Lue myös: Yllättääkö? Ainoa tehokas tapa välttää krapula selvitettiin

Lähde: Marie Claire

Kilpailut

Uusimmat