6 salaista asiaa, jotka Facebook tietää sinusta, mutta perheesi ei

18.01.2015 18:15 - Linda Arponen

Facebook huomaa sellaisetkin asiat, joita et kehtaisi perheenjäsenillesi tunnustaa.

Erään tutkimuksen mukaan Facebook tuntee meidät paremmin kuin perheemme. Kyseisen Cambridgen yliopiston tutkimuksen mukaan Facebook voi päätellä ihmisten persoonallisuuksia heidän tykkäämiensä asioiden perusteella paremmin, kuin läheisimmätkään ihmiset.

Tutkimus tai ei, myös seuraavat asiat ovat sellaisia, jotka Facebook luultavasti tietää sinusta paremmin kuin perheesi:

Facebook tietää, että pelaat paljon Candy Crushia

Facebook tietää, että pelasit järkyttävän paljon Candy Crushia silloin, kun väitit muille sulkeutuvasi ovien taakse tekemään työhakemuksia tai muita tärkeitä paperi- ja kirjoitustöitä.

Facebook tietää pelottavan paljon asioita ihmisistä, joita et ole nähnyt kymmeneen vuoteen

Facebook tietää, mitä entiset koulukaverisi, joihin et ole enää nykyään yhteydessä, tekevät nykypäivänä. Facebook tietää, että tällainen kaveri saattaa kutsua itseään freelancetaiteilijaksi, mutta tosiasiassa päivitysten perusteella kyseinen henkilö on viettänyt viimeiset kolme päivää kotonaan pyjamissa tehden ei-mitään. Kiitos Facebookin, myös sinä tiedät tämän.

Facebook tietää, että klikkaat sellaisia linkkejä, joista et kehtaa koskaan puhua ääneen

On linkkien takana mitä hyvänsä, pidät huolen, ettet klikkaa niitä missään julkisessa paikassa, jossa sinut voitaisiin tuomita kummallisena. Facebook kuitenkin tietää, mitä olet klikkaillut ja kuka todella olet.

Facebook tietää, kuinka myöhään valvoit käyden läpi kaverisi kaverin tyttöystävän veljen profiilikuvia

Halusit ehkä tietää, missä kyseinen henkilö on ollut lomalla. Tai ehkä et ymmärrä, kuinka hän voi tuntea niin monet kaverisi. Tekosyitä voi olla monia.

Facebook tietää, että tiedät tarkasti, missä eksäsi uusi tyttöystävä kävi koulunsa, mitä hän on opiskellut ja missä lomaillut

Facebook toisaalta tietää myös sen, että kyseisen naisen kieliopissa olisi parantamisen varaa.

Facebook tietää, keitä ärsyttävimmät kaverisi ovat

Facebook tietää myös, ketkä kavereistasi on piilotettu aikajanaltasi, koska et kestä lukea enää heidän rasittavia päivityksiään.

Lue myös: Vältä Facebook-päivitykset, jotka saavat kirjoittajansa näyttämään tyhmältä

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat