Anorektikkonaisen julkaisema video tuo kyyneleet silmiin: "Tarvitsen teidän apuanne"

21.05.2015 20:49 - Senni Loikala

Anoreksiaa sairastava näyttelijä Rachel Farrokhilla on aviomies, joka hoitaa häntä ympärivuorokautisesti. Se ei riitä, jotta nainen voisi voittaa sairauden ja selvitä hengissä.  

Rachel Farrokh, 37, on julkaissut YouTubessa videon, joka saattaa kaikessa järkyttävyydessään kääntää sisuskaluja. Vuosikausia anoreksiaa sairastanut Rachel näyttää elävältä luurangolta.

- Hei, minun nimeni on Rachel. Tarvitsen teidän apuanne. Kärsin syömishäiriöstä ja se on todella vakava anoreksia, hän kertoo videon alussa.

Rachelin puoliso Rod Edmonson on jättänyt työnsä ja hoitaa Rachelia ympärivuorokautisesti. Mies kantaa rakastettuaan kotona portaita alas ja ylös, koska Rachel on liian heikko kävelläkseen itse.

Sairaalat eivät enää ota Rachelia vastaan, koska hänen tilansa on niin paha eivätkä aiemmat hoitoyritykset ole tuottaneet tulosta. Naisella on kuitenkin tieto yhdestä sairaalasta, jonne hänen saattaisi olla mahdollista päästä. Pariskunnalla ei ole varaa kalliiseen hoitoon, joka saattaa olla Rachelin viimeinen mahdollisuus voittaa anoreksia.

Rachel julkaisi tänään viestin videonsa kommenttialueelle:

"Kiitos teille, jotka ymmärrätte, että tämä on sairaus eikä jotakin, jonka olen itse valinnut. Kysymys ei ole ruoasta; vaan useammista toisiinsa limittyvistä asioista, kuten traumasta, kontrollista ja omanarvontunnon puuttumisesta. Jos tuntisitte minut, tietäisitte tämän olevan viimeinen keinoni...

Olen ihminen, joka ei ikinä lainaa tai pyydä mitään. Rakastan auttaa toisia. Olen kiitollinen, koska te ette pelkästään pelasta minun elämääni, vaan myös lukemattomien muiden, joilta olen saanut viestejä.

Jopa ihmiset, joilla on syöpä, ovat sanoneet palaavansa hoitoihin, eivätkä aio luovuttaa. Eräs tyttö nosti päänsä ylös vessanpöntöstä, koska hän ajatteli tarinaani ja on nyt hakemassa apua itselleen.

Monet ihmiset eivät ymmärrä tätä sairautta, joka on äärimmäisen vaarallinen ja vaikea selättää. Sairaus on nöyryyttävä ja masentava. Useimmat ovat liian häpeissään puhuakseen siitä.

Pelkästään aivosi eivät ole sairastuneet. On tieteellisesti todistettu, että neuronimme käyttäytyvät eri tavalla ja aivomme kutistuvat. Kärsit alituisesta kivusta ja sinusta tuntuu, että olet ansainnut sen.

Niinpä sairaus koettelee sinua biologisesti, henkisesti ja erityisesti se koettelee tunne-elämääsi. On raskasta, kun et voi antaa itsestäsi kaikkea. ...

... Luulin, että satuttaisin vain itseäni, jos en pidä itseäni tarpeeksi arvokkaana syödäkseni, mutta se ei ole totta. Se pilaa toistenkin elämiä. Ja mitä vähemmän tuskaa voin muille tuottaa, niin sitä parempi. Toivon, että ymmärrätte - olettehan positiivisia, olette antaneet lahjoituksia ja tukeneet ja pelastaneet niin monen ihmisen elämän jo nyt. Kirjaimellisesti! Mukaan lukien minun omani. Siunausta teille. Minä arvostan tukeanne."

Katso rankka video alta.

Lue myös: Piinaako salakavala sairaus läheistäsi? Tunnista syömishäiriön oireet ajoissa

Kilpailut

Uusimmat