Asteroidit voivat iskeä minne tahansa: "Olemme selvinneet vain, koska meillä on ollut hyvä tuuri"

23.04.2014 10:45 - Rea Tallgren

Asiantuntijoiden mukaan maata uhkaa vuosittain useita sellaisia meteoreja, jotka saattaisivat tuhota koko maan.

Asiantuntijat kertovat, että maata uhkaa vuosittain useita sellaisia asteroideja, jotka voisivat pahimmillaan tuhota kokonaisia kaupunkeja. Vaikka esimerkiksi Hollywoodin action-elokuvien maata uhkaavia skenarioita onkin siis helppo pitää epärealistia, on asiantuntijoiden mukaan kiinni "puhtaasta onnesta", ettei pahempaa vahinkoa ole vielä tapahtunut.

NASAlle ennen työskennelleet astronautit ja asiantuntija sanovat, että maapallolle iskeytyy kasvavissa määrin asteroideja, mutta toistaiseksi ne ovat aina iskeytyneet autioille tai syrjäisille paikoille.

Viime vuoden helmikuussa saatiin kokea asteroidien pelottava voima, kun Venäjälle iskeytynyt, 19 metriä leveä ja 100 000 tonnin painoinen asteroidi haavoitti satoja ihmisiä. Asiantuntijoiden mukaan ainoa asia, joka meitä suojeleekin asteroidien tuhoilta on "puhdas onni".

Nyt kun on todistettu, että loppu voi tulla milloin vain vaikkapa taivaankappaleen tippuessa niskaan, on syytä muistaa elämän tärkeimmät ohjeet, kuten se, että kannattaa aina elää hetkessä. Kerroimme eilen, mitä 100-vuotiaat ovat elämästä oppineet vuosien varrella. Nuo liikuttavat ohjeet voit lukea tästä.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat