Entä jos sinä joutuisit kuolemaan rakkauden takia? Maailman pahimmat maat homoille listattiin

13.10.2014 18:41 - Senni Loikala

Maailmalla voi olla kohtalokasta rakastua saman sukupuolen edustajaan. Kymmenessä maassa lähtökohdat homoudelle ovat katastrofaalisen huonot.

Homona eläminen voi olla aivan tavallista arkea iloineen ja suruineen, tai se voi olla yhtä helvettiä - riippuu, minne päin maailmaa on syntynyt. Täydellistä tasa-arvoa ei vielä ole missään, mutta jotkin maat ovat silti toisia huomattavasti edellä tasavertaisuudessa. Alla kymmenen maata, joissa homojen elämä on äärimmäisen vaikeaa.

Jemen

Naimisissa olevat miehet voidaan tuomita kuolemaan, jos he ovat harrastaneet homoseksiä liittonsa aikana. Naimattomia miehiä voidaan rangaista ruoskimalla tai vuoden vankilatuomiolla. Naiset joutuvat istumaan kiven sisällä seitsemän vuotta. Rangaistukset perustuvat yhä voimassa olevaan, vuonna 1994 voimaan tulleeseen rikoslakiin.

Iran

Sharia-lain mukaan homoseksiä harrastaneet miehet voidaan tuomita kuolemaan. Muista hellyydenosoituksista, kuten suutelusta, voi joutua ruoskituksi. Homonaisia rangaistaan juuri raipan iskuin.

Irak

Maan rikoslaki ei varsinaisesti kiellä homoutta. Siitä huolimatta miliisit ja paikalliset sharia-lakiin vetoavat tuomarit voivat tappaa homoja.

Nigeria

Laki pitää homoseksuaalisuutta vakavana rikoksena, josta määrätään vankeusrangaistuksia. Jotkin sharia-lakia noudattavat osavaltiot jakavat myös kuolemantuomioita homoille. Tammikuussa voimaan astuneen lain mukaan homot eivät saa järjestää yhteisiä tapaamisia tai kerääntyä yökerhoihin.

Yhdistyneet arabiemiirikunnat

Emiraateissa kaikki avioliiton ulkopuolinen seksielämä on jyrkästi kielletty. Homoille määrättävät kuolemantuomiot ovat mahdollisia. Kuolemantuomion mahdollistavan lain poistaminen on ollut esillä maassa, mutta lakimiehet ja muut korkeassa asemassa olevat henkilöt ovat sen poistoa vastaan.

Mauritania

Homoseksiä harrastaneita muslimimiehiä saatetaan kivittää kuoliaaksi, mikä perustuu vuonna 1984 voimaan tulleeseen lakiin. Naisia rangaistaan vankilatuomioilla Länsi-Afrikassa sijaitsevassa Mauritaniassa.

Qatar

Arabian niemimaalla sijaitsevassa Qatarissa sharia-lain nojalla jaetaan kuolemantuomioita muslimeille, jotka ovat harrastaneet avioliiton ulkopuolista seksiä. Tuomion voi saada huolimatta seksuaalisesta suuntautumisesta.

Saudi-Arabia

Seksi avioliiton ulkopuolella on laitonta. Maan noudattaman sharia-lain mukaan naimisissa olevat miehet, jotka ovat harrastaneet "luonnottomana" pidettyä seksuaalista kanssakäymistä liittonsa ulkopuolella, voidaan tuomita kuolemaan. Myös kaikki, jotka ovat harrastaneet avioliiton ulkopuolista seksiä muslimin kanssa, voivat saada kuolemantuomion.

Somalia

Maan rikoslain mukaan homoille voidaan määrätä vankeusrangaistuksia. Somalian eteläisissä osissa, joissa noudatetaan sharia-lakia, voidaan homoja tuomita myös kuolemaan.

Sudan

Keski- ja Pohjois-Afrikassa sijaitsevassa Sudanissa rangaistukset kovenevat, mikäli väärinä pidetyt teot toistuvat. Ensimmäisellä ja toisella kerralla, jos jää kiinni avioliiton ulkopuolisesta luonnottomana pidetystä seksuaalisesta kanssakäymisestä, voidaan rangaista ruoskimalla tai vankeudella. Kolmannella kerralla voi saada kuolemantuomion. Sudanin eteläosissa rangaistukset ovat lievempiä.

Lue myös: Kaikille on saatava oikeus avioliittoon: Lyhytelokuva tuo homoparien rakkaustarinat iholle

Lähde: Queerty

Kilpailut

Uusimmat