Facebook tekee useita muutoksia yksityisasetuksiin

10.04.2014 13:15 - Katariina Näreaho

Facebookin yksityisasetukset hämmentävät monia käyttäjiä, joten yhteisöpalvelu on päättänyt selventää niitä.

Facebookin yksityisasetuksiin tulee jälleen muutoksia. Tällä kertaa muutokset ovat kuitenkin varsin toivottuja.

Koska yhteisöpalvelun yksityisyysasetukset ovat monelle käyttäjälle epäselviä, on parannuksia luvassa. Washington Postin mukaan ainakin nämä uudistukset ovat tulossa:

1. Facebook-jaon näkyvyyden rajaamiseen on tulossa selvennyksiä. Tällä hetkellä jakoa tehdessä käyttäjä voi valita, kenelle statuspäivitys näytetään. Listalla lukee Julkinen, Kaverit, Vain minä ja Mukautettu. Facebook kuitenkin aikoo selventää käyttäjilleen jatkossa, mitä nämä todella tarkoittavat: Kaikille Facebookissa ja sen ulkopuolella ja Kaikille Facebook-kavereille.

Mobiilisovelluksessa puolestaan samainen painike siirretään näkyvämpään paikkaan. Aiemmin se on ollut osana näppäimistöä, mutta jatkossa se tulee olemaan tekstikentän yläpuolella.

2. Facebookprofiiliin ladattavat kansikuvat saa jatkossa piilotettua muilta käyttäjiltä. Tällä hetkellä ne ovat näkyvillä kaikille.

3. Facebook selventää myös uudelleenjakojen näkyvyyttä. Monelle on nimittäin epäselvää, ketkä näkevät julkaisun, joka on jaettu käyttäjän seinältä toiselle.

4. Yhteisöpalvelu ottaa testikäyttöön ponnahdusikkunat, jotka ilmestyvät käyttäjille, jotka eivät ole hetkeen tarkistaneet yksityisyysasetuksiaan. Facebook haluaa varmistaa käyttäjiltä, että näiden yksityisyysasetukset ovat ajantasalla kysymällä esimerkiksi, haluaako käyttäjä yhä jakaa oletuksena kaikki päivityksensä julkisesti tai vain ystävilleen ja niin edelleen.

Lähde: Washington Post

Kilpailut

Uusimmat