Koditon mies kieltäytyi sievoisesta rahasummasta - syy lämmittää sydäntä

03.07.2015 19:45 - Mika Parikka

Koditon mies kieltäytyi kaksi kertaa rahoista, sillä hän halusi vain töitä.

Langfordissa, Kanadassa koditon mies löysi 2700 dollaria, eli noin 2500 euroa. Tämä saattaa kuulostaa lottovoitolta kodittomalle, mutta tunnollinen mies palautti löytämänsä rahat poliisiasemalle. Lopulta rahat löysivät oikean omistajan.

Tarina kodittoman toiminnasta levisi kulovalkean tavoin netissä, ja ihmiset alkoivat kerätä hänelle rahaa. 

- Kun kuulin tarinasta ja huomasin kuinka suurta joukkoa se koskettaa, otin asiakseni etsiä löytää hänet, kun en ole töissä, konstaapeli Alex Bèrubè kertoo. 

Bèrubènin mukaan tehtävä ei ollut helppo.

- Ei ole helppoa löytää ihmistä, jolla ei ole pysyvää osoitetta, eikä puhelinnumeroa. Minun oli kuitenkin löydettävä hänet, jotta voisin kertoa, mitä yhteisö on tehnyt hänen eteensä. 

Kun konstaapeli löysi lopulta miehen, hän kertoi kodittomalle ihmisten nettitempauksesta. Konstaapelia odotti kuitenkin melkoinen yllätys, kun hän kuuli hyväsydämisen kodittoman vastauksen.

- Sen sijaan, että hän olisi kysynyt mistä rahat on saatu kasaan, hän pyysi, että ne lahjoitettaisiin Our Placelle, ja muille ruokaa tarjoaville järjestöille. 

Kuusissakymmenissä olevalle miehelle annettiin vuorokausi aikaa miettiä, ottaisiko tämä 4500 euron potin vastaan vai ei. Seuraavana päivänä hän kuitenkin palasi poliisiasemalle ja luovutti rahat. Rahan sijaan hän kertoi, että hänen ainoa toiveensa olisi saada töitä.

Hän myös pyysi, ettei hänen henkilöllisyyttään paljastettaisi.


Lue myös: Havaijilla suunnitteilla liikuttava projekti: Vanhoista busseista tehdään kodittomille asuntoja

Lähde: Q13FOX.com

Kilpailut

Uusimmat