Koirat ovat vallanneet Baseball-kentät Amerikassa

15.07.2012 10:15 - Senni Loikala

Amerikassa baseball-matsit eivät ole enää pelkästään ihmisten ajanvietettä, sillä myös koirat ovat tervetulleita tiettyihin otteluihin. Koiraystävälliset katsomot ovat onnistuneet täyttämään urheilustadionit, sillä myös muut kuin hauvojen omistajat nauttivat hännänheiluttajien läsnäolosta.

Käynnissä olevalla kaudella 16 nimekästä joukkuetta on avannut stadionien portit myös nelijalkaisille ystäville. Omistajat pääsevät käyttämään luovuuttaan pukemalla koiransa esimerkiksi baseball-varusteisiin, ja parhaimmasta koiran asuista kilpaillaankin useiden matsien yhteydessä.

Viime vuonna baseball-matsia Oaklandissa seurasi peräti 750 karvaturria, mikä päätyi mustana valkoiselle myös Guinnessin ennätystenkirjaan. Nyt paikallisen joukkueen markkinointivastaava Troy Smith kertoo, että ensi viikolla Yankeesia vastaan pelattavalla ottelulla on vielä kovemmat tavoitteet. Paikalle odotetaan yli tuhatta koirakatsojaa.

Vaikka koirat eivät täysin varmasti ole perillä baseballin säännöistä, on ottelun katsominen tuhannen häntäparin kanssa yhteisöllinen kokemus varmasti myös niille.

Lähde: ESPN

Kilpailut

Uusimmat