Koripalloilijan terveydenhoitovinkki: Säännölliset kylvyt punaviinissä

19.10.2014 19:00 - Linda Arponen

Yhdysvaltalainen ammattikoripalloilija kylpee punaviinissä hoitaakseen kehoansa.

Monet ihmiset nauttivat punaviinin juonnista, mutta eräs koripalloilija on vienyt punaviiniharrastuksensa vielä pidemmälle. New York Knicks' -joukkueen pelaaja Amar'e Stoudemire nimittäin kylpee punaviinissä.

31-vuotias Stoudemire perustelee kylpemistään sillä, että se parantaa hänen oloaan intensiivisen pelin jälkeen. Hänen terveydenhoitorutiiniinsa kuuluu punaviinikylvyn lisäksi vesikylpy, 90 minuutin hieronta sekä käynnit suola-, pore-, kylmä- ja uima-altaissa. Hän kuitenkin uskoo, että erityisesti punaviinillä on suuria vaikutuksia.

- Punaviinikylpy on minulle hyvin tärkeä, koska se saa punasoluni paremmin liikkeelle, Stoudemire kertoo.

Vaikka jo antiikin spartalaisten tiedetään kylpeneen punaviinissä, eivät terveydenalan ammattilaiset juurikaan usko punaviinikylpyjen tehoon tieteellisen näytön puutteen vuoksi.

- Ellei hän juo kylvyssään käyttämäänsä punaviiniä, se ei vaikuta hänen verenkiertoonsa eikä punasoluihinsa, sanoo ihotautilääkäri Whitney Bowe.

Sanovat asiantuntijat mitä tahansa, Stoudemire näyttää nauttivan kylvyistään, kuten hänen jakamastaan Instagram-kuvasta voi päätellä.


Punaviinin terveysvaikutuksista on paljon näyttöä. Aikaisemmasta jutustamme voit lukea, miten se voi auttaa esimerkiksi aknea.

Lähde: Today

Kilpailut

Uusimmat