Kuinka 34-vuotiaasta perheenisästä tuli Suomen seuratuimman lettiblogin pitäjä?

03.09.2015 18:45 - Reetta Haverinen

Hiusten laittaminen ei ole ainoastaan naisten hommaa. Matti Airolan osaaminen todistaa, että myös miehet voivat olla melkoisia tukkataikureita.

Suomen seuratuinta lettiblogia pitävä Matti Airola ei ollut seppä syntyessään. Mies kertoo rehellisesti, että opetteli muutama vuosi sitten letityksen salat tutorial-videoiden avulla. Innostus hiusten palmikointiin syttyi, kun miehen oma tytär kaipasi jatkuvasti hiuksilleen letittäjää:

- Pari vuotta sitten tyttäreni Maisa, joka oli tuolloin vielä 5-vuotias, pyysi toistuvasti, voisiko perhetuttumme tulla tekemään hänelle ranskanletin. Sydäntä särkien jouduin sanomaan, ettei perhetuttua voi joka ilta pyytää letityshommiin. Minua harmitti todella paljon ja ajattelin, ettei se letittäminen niin hankalaa voi olla, Airola kertoo Voicelle antamassaan haastattelussa.

Harjoittelu tekee mestarin

Airola katseli videoita ja kävi alusta asti läpi, kuinka palmikointi tapahtuu. Nyt mies on yksi Suomen taitavimmista lettikampausten tekijöistä. Airola on tehnyt kampauksia jopa julkisuuden henkilöille. Esimerkiksi entinen Miss Suomi Viivi Pumpanen pääsi Airolan taitaviin käsiin ennen Pitsimissi-kilpailun juontokeikkaansa.

Airola on varsin kysytty mies. Mies kertoo, että pääsee letittämään varsin paljon ihmisten hiuksia. Myös miehen pienet tyttäret saavat kauniita lettikampauksia päähänsä tuon tuosta.

Mies kannustaa myös muita isiä opettelemaan letitystekniikoita, sillä hiushommat antavat vanhemille ja lapsille mahdollisuuden viettää aikaa yhdessä. Lettien taiturointi on mukava harrastus, josta nauttivat niin lapset kuin aikuisetkin.

Tuore kirjailija

Airolalta ilmestyi elokuussa lettiohjekirja Isin ja tyttöjen lettihommat. Teos sisältää 30 lettiohjetta selkeine teksteineen ja kuvineen. Kirja on ainoa laatuaan, sillä Suomessa ei ole ennen julkaistu ainuttakaan palmikko-opusta.

Vieraile Airolan suositussa hiusblogissa tästä.


Lue myös: Letti on syksyn trendikkäin kampaus: Osaatko sinä loihtia vaikkapa hollantilaisen palmikon?

Kilpailut

Uusimmat