Kuinka Disney-elokuvien logo on vuosien aikana muuttunut? Katso lumoava video

30.03.2015 20:45 - Linda Arponen

Disney-faneille elokuvien alussa näkyvä linna-animaatio on varmasti tuttu. Nyt sen kaikki eri versiot on koottu yhdelle videolle.

Kaikki Disneyn elokuvia nähneet muistavat leffojen alussa näkyvän animaation, johon sisältyy linna ja Disneyn logo. Jokainen on varmasti myös huomannut sen, että logoa on modernisoitu jonkin verran ajan kuluessa.

YouTube-käyttäjä Ethan Jones on hiljattain kasannut kaikki nämä elokuvien alkulogot yhdelle videolle. Ensimmäistä kertaa logo nähtiin vuoden 1985 Hiidenpata-elokuvassa. Jones selittää videon yhteydessä, että mikäli joku on nähnyt logon tätä vanhemmissa elokuvissa, tarkoittaa se sitä, että siinä tapauksessa kyseinen henkilö on nähnyt elokuvan uusintaversion, johon logo on jälkikäteen lisätty. Virallisesti linnalogo otettiin kuitenkin käyttöön siis vasta vuonna 1985.

Kullekin leffalle sopivaksi

Reilu 10 minuuttia kestävä video on jännittävää katsottavaa, sillä sen edetessä huomaa selvästi tekniikan kehityksen. Alkuperäistä logoa käytettiin peräti 10 vuoden ajan, kunnes vuonna 1995 Toy Storyssa logoa lähdettiin ensimmäistä kertaa muokkaamaan kolmiulotteisempaan muotoon. Tämän jälkeen on ollut tavallista, että logo on muokkaantunut jokaiselle elokuvalle omaan, sopivaan muotoon.

Vuonna 2006 logo muuttui jälleen dramaattisesti toisen Pirates of the Caribbean -elokuvan myötä. Viimeisin merkittävä muutos tapahtui vuonna 2011, kun The Muppets -elokuvan alussa Walt Disney lyhentyi pelkkään Disney-muotoon.

Katso video alta.

Lue myös: Lukuisista Disney-elokuvista löytyy piilotettuja Mikki Hiiriä - katso, löydätkö kaikki

Kilpailut

Uusimmat